eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gazdagnak hitt nyugdíjasokra utaznak a szervezett rablóbandák

Rettegnek a Spanyolországban élő külföldi nyugdíjasok: attól tartanak, hogy kelet-európai bandák kifejezetten az ő pénzükre utaznak, amiért még ölni is képesek. A déli országban legutóbb múlt pénteken gyilkoltak meg ismeretlenek egy idős brit asszonyt.

A 74 éves Janette May Grocutt lehet a legutóbbi áldozata annak a szervezett rablási sorozatnak, amely során gazdag vagy legalábbis annak vélt külföldi nyugdíjasokra csapnak le Spanyolországban.

Az idős asszonyt, aki párjával hat évvel ezelőtt költözött Alicante közelébe, és egy kempinget vezetett, halálra szurkálták támadói, miközben megpróbált védekezni ellenük. Janette May sikolyait ágyhoz kötött férje, Douglas Groucutt is hallotta a földszinten, segíteni azonban képtelen volt nején.

A meggyilkolt nő holttestére ugyancsak brit szomszédai találtak rá otthonában. Férje, akit megvertek a betörők, még mindig az ágyban feküdt.

"Sok betörés történt a környéken, az emberek attól tartanak, hogy velük is valami hasonló szörnyűség történik" - mondta a házaspár másik szomszédja.

Szervezett bandák garázdálkodnak?

A szakértők szerint valószínű, hogy az időseket kelet-európai - román és albán -, valamint latin-amerikai és észak-afrikai bandák támadják meg, mert úgy hiszik, gazdagok.

"Egyre több külföldön élőt támadnak meg és rabolnak ki saját otthonában. A gazdaság nincs túl jó helyzetben, és sok illegális bevándorlónak egyik napról a másikra szűnik meg a munkája" - magyarázta egy egykori kanadai diplomata.

"Hallottam fegyveres rablásokról itt élők ellen, amikor az egyiküket otthon tartották, és fegyvert szegeztek rá, míg a másikat elküldték, hogy hozza el minden pénzüket a bankból" - tette hozzá Charles Svoboda.

Nehéz helyzet

A férfi szerint az is probléma, hogy a Spanyolországba költözött külföldiek elszigetelt kistelepüléseken élnek, ahol nagyon kevesen veszik körül őket, ám, ha mégis vannak körülöttük, hát nem nagyon beszélgetnek egymással, éppen ezért beilleszkedni se tudnak.

A közelmúltban történt esetek a brit konzulátus illetékeseit is cselekvésre késztették: folyamatosan tájékoztatják az ott élőket a bűnesetekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×