Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Karácsonyi roham: egymásnak feszült a két nagy visszatérő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A brit lemezpiacon megkezdődött a karácsony előtti hajtás. Két újra összeállt banda versenyez egymással a rajongók kegyeiért: a rocktörténelem egyik legendája, a Led Zeppelin, és a kilencvenes évek egyik legsikeresebb popegyüttese, a Spice Girls.

Hétfőn került a boltokba a Led Zeppelin 24 számos válogatásalbuma, a Mothership, amelynek tartalmát már az internetről is le lehet tölteni, december 10-én pedig visszatér a színpadra a legenda a londoni O2 Arenában.

A zenekar minden bizonnyal csupán egyetlen alkalomra áll össze újra kiadójuk, az Atlantic Records alapítója, Ahmet Ertegün tiszteletére, aki 2006-ban halt meg, miután elesett egy Rolling Stones-koncerten. Õ volt az, aki 1968-ban leszerződtette a bandát.

A koncertre kisorsolják a belépőket azok között, akik korábban regisztráltak a szervező portálján: nagyjából egymillióan tették próbára szerencséjüket, ennyien akartak bejutni a mindössze 200 ezer fő befogadására képes arénába.

A gyerekek a Spice Girlsszel nosztalgiáznak

Míg a szülők a Led Zeppelinnel, gyerekeik a Spice Girlsszel nosztalgiázhatnak: a lánybanda első Greatest Hits lemeze, amelyen két új szám is szerepel, ugyancsak hétfőn jelent meg.

A lányok hamarosan egy 39 állomásos turnéra indulnak, amellyel, ha minden helyszínen telt ház lesz, 32 millió fontot kereshetnek, és ugyanennyit hozhatnak számukra az eladásra váró ajándéktárgyak is.

A Spice Girls nemrégiben két új, nagy összegű szerződést kötött, az egyiket a Tescóval, a másikat a Victoria's Secret fehérneműcéggel, albumukból pedig az előzetes várakozások szerint 5 millió darab kel majd el világszerte, ami újabb 100 millió fontot hozhat a konyhára.

Már csupán hat hét van hátra karácsonyig, ennyit kell várni, hogy kiderüljön, melyik visszatérőnek sikerül mélyebben "belenyúlni" a rajongók zsebébe.