eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Elbocsátják azt, aki túl sokat internetezik

Nagy-Britanniában munkavállalók százait bocsátották már el az állásukból vagy részesítették megrovásban, amiért munkaidejükből túl sokat töltöttek az internetes közösségi portálok böngészésével.

Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb közösségi portálja a Facebook, amelyet azonban Nagy-Britanniában is sokan kedvelnek. Meg is lett az eredménye, már emberek százait bocsátották el a munkahelyükről azért, mert ahelyett, hogy dolgoztak volna, az interneten lógtak.

Egy brit felmérés szerint három év alatt csaknem 65 közintézményből több mint 1700 embert kellett megfegyelmezni vagy elbocsátani, amiért a munkavégzés helyett a közösségi internetes portálokat használta.

A leggyakoribb kihágások között szerepelt az internet túl gyakori használata, de jellemző az is hogy a munkavállalók a magánlevelezéseiket intézik a munkahelyükről vagy képeket töltenek le.

A vállalatok egy része már letiltatta saját számítógépeiken a közösségi portálok használatát, míg mások az ebédidőben engedélyezik a munkavállalóiknak az internet szabad használatát. Az azonban a legtöbbjükben már megfogalmazódott, hogy a kérdésre szabályokat kell alkotni, azaz ki kell találniuk a saját internet-politikájukat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×