eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hivatalosan meggyanúsítják McCannék barátait is

Hivatalosan gyanúsítottá minősíti a portugál rendőrség a McCann házaspár barátait is, akikkel együtt vacsoráztak Madeleine május eleji eltűnése idején. A barátokat hamarosan újra kihallgatják, hogy tisztázzák az eddigi vallomásokban felfedezhető ellentmondásokat.

Kate és Gerry McCann hét barátjával vacsorázott együtt azon az estén, amikor a kislányuk eltűnt a családi apartmanból. A társaság tagjainak a vallomásában azonban a portugál rendőrség több ellentmondást is felfedezett, ezért újra kihallgatják őket.

Az ügyvédeiket már figyelmeztette a rendőrség, hogy a barátokat is hivatalosan gyanúsítottnak minősítik. A rendőrség magyarázata szerint erre azért van szükség, mint a szülők esetében, vagyis, hogy a barátoknak is feltehessenek bizonyos kérdéseket.

Közben a McCann házaspár ügyvédjei azokat az eredményeket tanulmányozzák, amelyekre független szakértők jutottak a család bérelt autójában talált nyomok DNS-vizsgálatával.

Rendőrségi források annak idején azt állították, hogy a nyomok testnedvekből származnak, a DNS pedig megegyezik Madeleine-ével.

A szülők által felkért szakértők viszont arra az eredményre jutottak, hogy a DNS "nem egyezik meggyőző mértékben" a kislányéval.

Bizonyos információk szerint egyébként a portugál nyomozókat különösen négy ember érdekli a társaságból. A legfontosabb tanúknak Russell O'Brient és barátnőjét, Jane Tannert tartják. A férfi ugyanis legalább 15 percig távol volt az asztaltól, és visszatérése után tíz perccel vette észre Kate McCann, hogy a kislány eltűnt.

O'Brien állítása szerint a kislányát nézte meg, akinek a hasa fájt. A férfi bízik benne, hogy az újabb kihallgatás tisztázza őt az esetleges vádak alól.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×