Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyorshajtásért akarták megbüntetni a kétéves kislányt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kis híján bíróság elé került az a brit édesanya, akinek kétéves kislányát a rendőrök gyorshajtásért akarták megbüntetni. Mivel a szülők nem akarták kifizetni a bírságot, a rendőrség azzal fenyegetőzött, hogy bíróság elé állítják az anyát.

A nagy-britanniai Doncaster közelében fekvő A638-as út egyik sebességmérő kamerájának felvétele szerint a kétéves Ayesha Khan a megengedett 40 mérföld/ órás (64 km/h) sebesség helyett 65 mérföldes (104 km/h) tempóban hajtott.

A szülők természetesen alaposan megdöbbentek, amikor megkapták a büntetésről szóló értesítést. "Ayesha csak kétéves, el sem éri a gázpedált, még csak biciklizni tud. Először azt hittem, valakit gyorshajtáson kaptak és hamis nevet mondott be. De aztán kiderült, hogy a bírság automatikusan érkezett" - mesélte az édesanya.

A szülők természetesen megkeresték a rendőrséget, akik azonban ragaszkodtak a pénzbüntetéshez, ellenkező esetben készek voltak bíróság elé vinni az ügyet. Végül azzal sikerült meggyőzniük a hivatalos szerveket, hogy bizonyítani tudták: a megjelölt időben máshol tartózkodtak.

"Ayesha még el sem hagyta a házat egyedül. Ha valami személyazonossággal kapcsolatos csalásról van szó, akkor szeretném a rendőrség segítségét kérni. Nem akarom, hogy a lányom jövőjét bármi ilyesmi befolyásolja" - mondta a meglehetősen zaklatott apa.

A rendőrség végül elismerte a hibát és elnézést kért a családtól.