eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Három időpont, amikor elrejthették a szülők az eltűnt brit kislány holttestét

A portugál rendőrség nyomozói továbbra is meg vannak győződve arról, hogy a szülőknek közük volt Madeleine McCann májusi eltűnéséhez, vagy halálához. Egy pénteken bemutatott dokumentumfilm szerint három olyan időpont lehetséges, amikor Kate és Gerry McCann elrejhette a négyéves gyermek holttestét.

A portugál televízióban bemutatott riportfilm szerint három időintervallumot lehet meghatározni, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a brit kislány eltűnése, vagy halála ügyében.

A Madeleine: Egy rejtély anatómiája című dokumentumfilmben Sandra Felgueiras újságíró azt állította: ezen három időszak alatt rejthették el a szülők a négyéves kislány holttestét.

Az első lehetséges időpont: este fél nyolc és fél kilenc között. Ekkor Kate és Gerry McCann a vacsorához készültek. A film szerint az anya fél héttől egyedül volt gyermekeivel, mert férje teniszezni ment. David Payne, Gerry McCann barátja a férfi kérésére benézett a családhoz fél nyolc előtt - ő volt az utolsó, aki a rokonságon kívül látta Madeleine-t.

A második lehetséges időpont: két perccel este kilenc után Gerry McCann elhagyta az éttermet, ahol barátaikkal vacsoráztak. A férfi azt mondta, hogy ellenőrzi a gyermekeket. Madeleine apja negyedórával később tért vissza.

A harmadik lehetséges időpont: este tíz óra. Ekkor Kate McCann ellenőrizte a gyerekeket, és észlelte, hogy lánya, Madeleine nincs a házban. A film állításai szerint a női ekkor is elrejthette a gyermek holttestét.

A rendőrség egyetértett a film állításaival, és azt közölték, a legpontosabban foglalja össze, hogy mi történt május 3-án, Madeleine eltűnésének estáján.

A McCann-család szóvivője, Clarence Mitchell szerint a bemutatott állítások közül sok minden nem felel meg a valóságnak, de ezen kívül nem kívánt rá reagálni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×