Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aratott a halál - nézze meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint 43 millió dollárt (7,5 milliárd forintot) hozott a nyitóhéten az Amerikai gengszter című film az Egyesült Államokban, ami a bűnügyi filmek esetében rekordnak számít. Második helyen a Mézengúz című animációs mozi végzett 38 millió dolláros (6,6 milliárd forintos) bevétellel, de jól teljesített a Fűrész című horror negyedik része is.

Biztosra mentek az Amerikai gengszter producerei, Brian Grazer és Ridley Scott, hiszen a bűnügyi dráma főszerepeire nem kisebb színészeket kértek fel, mint az egyaránt Oscar-díjas Denzel Washington és Russell Crowe. A rendezői székbe pedig maga Ridley Scott ült.

A terv tökéletesen bevált, hiszen a film már a forgalmazás első hetében az amerikai lista élére ugrott 43 millió dolláros (7,5 milliárd forintos) bevétellel. A történet egyébként a "becsületes zsaru a feltörekvő gengszter ellen" újnak nehezen nevezhető sémájára épül, ám a szereplők és a rendező a jelek szerint mégis bevitték a nézőket a mozikba.

A második helyen a Mézengúz című animációs film végzett 38 millió dolláros (6,6 milliárd forintos) bevétellel, ami - ellentétben az Amerikai gengszterrel - a szakértői várakozásoknak inkább az alsó határát érte el.

{{video:http://youtube.com/v/16SMpTXpuuY}}

A harmadik a Fűrész című horror negyedik része lett, amit utolért a műfaj rákfenéje, jelesül a második héten jelentősen visszaesett a nézettség és így a bevétel is, de azért 10 millió dollárt (1,7 milliárd forintot) még így is hozott.