Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Börtönbe kerül a leszbikus, pedofil edző

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két év kilenc hónap börtönbüntetést kapott egy brit teniszedző, aki az ítélet szerint több mint egy évig folytatott leszbikus viszonyt 13 éves tanítványával.

A korábban az év ifjúsági edzőjének megválasztott 29 éves Claire Lyte-ot az esküdtszél már korábban bűnösnek találta, így már csak az volt a kérdés, mennyi időre kerül rács mögé.

Claire Lyte azzal védekezett a bíróságon, hogy az ellene felhozott vádakat csak kitalálta az a nő, akinek lányát molesztálta, mivel a gyerek nem bizonyult kellően tehetségesnek. Az esküdtszék azonban bizonyítottnak találta, hogy az edző 2005 májusa és 2006 júniusa között leszbikus viszonyt folytatott 13 éves tanítványával.

Az ítélethirdetéskor a bíró elmondta: nemcsak a vádlott, hanem a szülei is hazudtak, hogy kimentsék a lányukat.

Különös kapcsolat

A Lawn Tennis Association munkatársa 2005 tavaszán csábította el tanítványát. Először csak kézen fogva sétálgattak, később csókolóztak, végül pedig le is feküdtek egymással.

Az edző felettesei is felfigyeltek a közte és tanítványa közt kialakult különös kapcsolatra, egyszer még hivatalos figyelmeztetést is küldtek neki, miután többször rajtakapták, hogy ő és a kislány együtt jönnek ki a személyzeti mosdó egyik fülkéjéből.

Egy idő után Claire Lyte tanítványa ruháit kezdte hordani és olyan frizurát csináltatott, amilyet a lány is viselt. A fiatal a bíróság előtt elmondta: azért nem ellenkezett, mert tudta, hogy karrierének alakulását befolyásolja, milyen a kapcsolata az edzővel.

Lebukott

Az edző 2005 októberében bukott le: egy rosszul sikerült verseny után ő vitte haza a lányt, akinek édesanyja egy partira volt hivatalos. A fiatal, amint hazaért, lezuhanyozott, és nagyon meglepte, hogy a szobájában ott találta edzőjét, akitől nem sokkal korábban vett búcsút.

A nő ismét rávette a lányt, hogy lefeküdjön vele, arra azonban nem számított, hogy a gyerek anyja korábban kimenti magát a partiról. A nő rányitott a párra.

Annak ellenére, hogy rajtakapta őket, további tíz hónapig járatta még lányát a Lawn Tennis Associationbe, és csak 2006 nyarán tett feljelentést a rendőrségen.