Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Versben köszönte meg a vécédeszka-engedményt a miniszter

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Dalba fulladt egy dél-ázsiai kereskedelmi csúcstalálkozó: a résztvevő miniszterek ugyanis karaoke előadásokkal szórakoztatták egymást a záró vacsorán. Az est fénypontja azonban vitathatatlanul Mari Elka Pangestu indonéz kereskedelmi miniszter előadása volt, aki versben köszönte meg, hogy India engedményeket tett a vécédeszka-exportban.

Az eurovíziós dalfesztivál stílusában megrendezett záró rendezvényen egy kereskedelmi egyezményt ünnepeltek a résztvevők, amely elősegítheti egy jövőbeni szabadkereskedelmi megállapodás megszületését az Egyesült Államok és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége között.

A szingapúri küldöttség a My Way című Frank Sinatra-számmal köszöntötte a megállapodást, a vietnámiak a 60-as évek egyik klasszikusával, a Rythm of the Rainnel álltak elő, a szentimentális laosziak pedig a To All the Girls I've Loved Before című dallal fokozták a hangulatot.

Az este legemlékezetesebb előadása az indonéz kereskedelmi miniszter, Mari Elka Pangestu nevéhez fűződik, aki versben köszönte meg Indiának a tárgyalásokon kialkudott vécédeszka-engedményt.

India ugyanis kivette a vécédeszkát azok közül a termékek közül, amelyekre nem lesz érvényes a szövetség tagjai és India közötti szabadkereskedelmi megállapodás, már ha egyszer sikerül tető alá hozni a szerződést.