eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Egy rejtélyes, elhagyott vitorlást találtak a Földközi-tengeren

Egy 300 ezer fontot, azaz több mint 120 millió forintot érő vitorlás jacht üresen hánykolódott a Földközi-tengeren. A kétárbocos hajón sem név, sem más azonosító jel nem szerepel. Fedélzetén félig megevett ételt, térképeket, egy halom ruhát és egy lyukas gumicsónakot találtak.

A vitorlás Szardínia partjainál sodródott, veszélyesen közel a sziklákhoz, amikor rátalált a parti őrség.

Találtak ugyan egy táblát a hajón Bel Amica felirattal, de ilyen néven sehol nem tartanak nyilván vitorlást.

"Úgy tűnt, mintha nagyon gyorsan hagyták volna el a hajót. Lehet, hogy kalózok támadták meg, nem tudjuk" - mondta a parti őrség szóvivője.

A történet kísérteties módon hasonlít a Marie Celeste történetére, amely még 1872-ben New Yorkból Olaszországba tartott, és Portugália partjainál találtak rá üresen hánykolódva.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×