eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Három év után Amerikában találtak egymásra az elválasztott kínai ikrek

Egy amerikai házaspár egy kínai árvaházban fogadott örökbe egy kislányt két éve. Legnagyobb meglepetésükre egy véletlen internetes találkozás révén azonban kiderült: a három éves Miának van egy ikertestvére, akit szintén Miának hívnak és szintén egy amerikai házaspár fogadott örökbe.

Holly és Douglas Funk két évvel ezelőtt elhatározta: örökbe fogadnak egy ikerpárt. Vettek is mindenből kettőt, majd elutaztak Kínába, ahonnan azonban végül egy gyerekkel tértek haza, aki annyira a szívükbe lopta magát, hogy nem tudták ott hagyni. A kislányt, akit Miának kereszteltek el, még 2003 júniusában egy gyár előtt találták, kirakva az utcára.

A Funk-házaspár Amerikába visszatérve egy internetes oldalon időről időre megosztotta tapasztalatait más szülőkkel, akik külföldről fogadtak örökbe gyereket. Itt találkoztak a Ramirez házaspárral, akik szintén Kínából fogadtak örökbe egy kislányt, ráadásul ugyanabból a városból mint a Funk-család.

Kiderült, hogy az ő kislányuk, akit szintén Miának neveztek el, pont ugyanolyan idős, mint a másik Mia, ráadásul pont ugyanott találták meg, csak egy héttel később. Miután jegyzeteket és képeket cseréltek, megerősödött bennük a gyanú, hogy a két kislány egy ikerpár lehet. Ezt később egy DNS-teszt igazolta is.

Így a kislányok három évvel elválasztásuk után születési helyüktől 12 ezer mérföldre ismét találkozhattak. A szülők szerint bár először meghökkenve szemlélték egymást, gyorsan összebarátkoztak.

A két család ugyan meglehetősen messze él egymástól, de megfogadták: amilyen gyakran csak lehet, meglátogatják egymást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×