Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elvis házáért perel Uri Geller

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Uri Geller kanálhajlító parafenomén, Michael Jackson barátja beperelte Elvis Presley egyik volt házának tulajdonosait, mert nem neki adták el az ingatlant.

Geller az eBay aukciós weboldalon licitált az Elvis-házra, és állítása szerint övé volt a legmagasabb ajánlat. Ennek ellenére mégis egy nashville-i lemezproducer vitte el az ingatlant, aki liciten kívül vette meg az ingatlant.

Az eBay szabályzata szerint az eladó és a liciten győztes vevő kapcsolata eladási szerződésnek minősül: a vásárló köteles kifizetni a vételárat, az eladó pedig eladni a felkínált vagyontárgyat.

Ki sértette meg az eBay szabályzatát?

A licit azonban menet közben megállítható, bár ez ronthatja az eladó megítélését. Az eBay felhaszálóinak szemében ugyanis az ilyen eladó kevésbé megbízható. Emellett az ilyen tranzakciókra nem vonatkozik az eBay jogi szabályzata, így a felek saját felelősségükre cselekszenek.

Geller a BBC Online-nak adott interjújában azt mondta, hogy az Elvis-ház esetében határozott ígéret volt olvasható az eBayen arról, hogy a legmagasabb licit nyeri el a házat.

Azt követően, hogy mégsem ő kapta meg a házat, a tévés személyiség beperelte az eladókat.

A tulajdonosok viszont azt állítják, hogy két héttel az aukció lezárása után, Geller még mindig nem írta alá az adásvételi szerződést, és ezek után kerestek másik vevőt.

Múzeum lehetett volna

Geller és üzleti partnerei múzeummá akarták alakítani az ingatlant, amelyet Elvis annak idején a Heartbreak Hotel című slágere bevételeiből vett.

A sztár 13 hónapot töltött a házban, 1956-ban.

Elvis később Gracelandbe költözött, és hívei a mai napig ott hódolnak a rock and roll koronázatlan királya előtt.