Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sztriptízbárban verekedett a világbajnok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Letartóztatták a részegen botrányt okozó ausztrál Mick Doohan gyorsaságimotoros világbajnokot, miután szombaton egy sydneyi sztriptízbárban rátámadt a biztonsági őrre.

Az ötszörös vb-győztes Mick Doohan azt követően verekedett össze a Darwin Club egyik kidobóemberével, hogy az kollégáival megpróbálta kitessékelni őt a helyiségből, mert részegen vetkőzni kezdett az asztalok között.

A gyorsaságimotoros világbajnok lefejelte az őt hátulról taszigáló férfit. A 41 éves sportembert az eset után a rendőrség letartóztatta és előzetes letartóztatásba helyezte.

Csalódott bíró, kijózanodó világbajnok

"Védencem elnézést kért a bántalmazott úrtól, a hatóságoktól és a szórakozóhelytől az okozott kellemetlenségekért" - mondta Mick Doohan ügyvédje a tárgyalás előtt.

Az ítéletet meghozó bíró nem titkolta csalódottságát: "maga, Mr. Doohan egyike Ausztrália hőseinek, gyerekek, fiatalok példaképe, de most elkeserítő viselkedésével besározta saját hírnevét. Szeretjük az önhöz hasonló nagyságainkat hibátlannak látni, így amikor szembesülünk gyengeségeikkel, különösen nagyot csalódunk" - fogalmazott, majd 2500 dollárra büntette a világbajnokot.

Mick Doohan 1994 és 1998 között sorozatban ötször nyert világbajnoki címet az 500 köbcentis "királykategóriában". 1999-ben egy balesetben szerzett sérülés miatt vonult vissza.