eur:
394.39
usd:
369.38
bux:
65721.74
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Patkányokkal teli háza van az angol királynőnek

Tíz évig állt elhagyatottan egy sorház Manchesterben, mire a környéken lakók és az önkormányzat megunta a rengeteg patkányt és egeret, és nekiállt felkutatni a tulajdonost. Nem kis meglepetésükre kiderült: a ház az angol királynőé.

Persze nem vette, vagy örökölte az ingatlant a királynő, hanem egy ősi törvény értelmében szállt rá. A ház ugyanis egykor egy cégé volt, amely azonban megszűnt. A volt igazgató fiának pedig nem kellett a ház.

Ekkor kerítették elő az önkormányzat illetékesei azt a történelmi, ám még ma is hatályban lévő jogszabályt, miszerint azok az épületek, amelyekre senki sem tart jogos igényt, a lancasteri hercegségre szállnak. 1399 óta pedig a hercegség a királyi birtok része.

Az önkormányzat így levelet írt az udvar jogi képviselőinek, hogy vegyék birtokba a házat. Ha ez megtörténik, akkor a királynő - hacsak nincsenek más tervei - eladhatja, vagy egyszerűen odaajándékozhatja a házat az önkormányzatnak, vagy egy ingatlanfejlesztőnek.

"A múltban sokszor volt, hogy azt mondtam a tisztviselőknek: tegyék meg szükséges lépéseket, még akkor is, ha a királynőé a ház. De most történt meg először, hogy kiderült: a ház valóban a királynőé" - jegyezte meg az egyik városi tanácstag.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×