eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Mennyibe kerül a királyi család az adófizetőknek?

Az angol királynő és az angol királyi család az elmúlt évben összesen 37,4 millió fontjába, azaz nagyjából 15 milliárd forintjába került a brit adófizetőknek. Bár ez így meglehetősen soknak hangzik, az adófizetők között elosztva kiderül: fejenként 62 pennyből, vagyis mintegy 250 forintból már fenntartható egy 60 milliós országban egy királyi család.

A monarchia fenntartása a tavasszal zárult brit üzleti évben 4,2 százalékkal került többe, mint az előző évben. Akkor ugyanis még csak 61 penny volt a királyi család költsége adófizetőnként - derült ki a Buckingham Palota most nyilvánosságra hozott adataiból.

A költségek megnövekedését részben a királyi rezidencia biztonsági intézkedéseinek szigorítása okozta, miután egy újságírónak sikerült munkát kapnia az épületben, és így "beépülnie" a palotába.

A kiadásokat növelték a királyi család tagjainak utazásai is, hiszen Károly herceg tavaly az Egyesült Államokban, a királynő pedig Ausztráliában és Szingapúrban is járt.

A királyi család évente 15 millió fontot kap a nemzeti történelmi örökségnek számító paloták fenntartására. Ebből az összegből azonban nem futja már számos, egyre sürgetőbbé váló felújítási munkára, így a jövőben a királyi család egymillió fonttal többet kér majd népétől az épületek fenntartására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×