Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Trágya, távcsöves puska, ostor - ajándékok az amerikai elnöknek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Könnyen előfordulhat, hogy ennyi év után az elnöki székben George W. Bush jobban szeret adni, mint kapni. Ezen senki sem csodálkozhat, miután az amerikai külügyminisztérium protokoll osztálya nyilvánosságra hozta: miket kapott az elnök külföldi látogatóitól. Az ajándékok között volt több üveg trágya, az Ének az esőben DVD-n, és egy ostor is. Az utóbbit Medgyessy Pétertől kapta George Bush.

Jordánia királyától tucatnyi fegyvert kapott az amerikai elnök, amelyek között volt antik pisztoly, és távcsöves puska is. Ezen azonban valószínűleg senki nem lepődött meg annyira, mint a több üveg trágyán, amelyet szintén Jordániából kapott George Bush, illetve az aromaterápiás csomagon, amit Donald Rumsfeld védelmi miniszternek ajándékozott a jordán uralkodó.

Medgyessy Péter miniszterelnökként egy 125 dollárt, azaz mintegy 26 ezer forintot érő ostorral lepte meg az amerikai elnököt. A tunéziai elnök fügét vitt feleennyiért, grúzia elnöke pedig egy tucatnyi üveg vörösborral kedveskedett antialkoholista amerikai kollégájának.

Brunei szultánja valószínűleg a reptéren vásárolt be: ajándékai között ugyanis több CD és DVD volt, köztük az Ének az esőben és a Ne bántsátok a feketerigót! című amerikai filmek, illetve egy gyöngyökkel kivarrt színes ruhadarab "joy" vagyis "öröm" felirattal.

A legironikusabb, vagy leghumorosabb ajándékozó címet 2004-ben valószínűleg az ír elnök kaphatja meg, aki a Túlélőkönyv a legrosszabb esetekre című kiadvánnyal ajándékozta meg az amerikai elnököt.