eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Álorgonistát fogott a Vatikán

Leleplezett a Vatikán egy csalót, aki világszerte a pápa orgonistájának adta ki magát. Massimiliano Muzzi azt mondta magáról: ő játszott a Szent Péter Bazilikában és a pápa kápolnájában tartott privát miséken.

A 34 éves zenésznek számtalan amerikai, ausztrál és európai közönséggel sikerült elhitetnie, hogy a pápa orgonistája, ezen a héten azonban elhagyta szerencséje.

A csalót az buktatta le, hogy az amerikai James Edward Goettsche, aki 1989 óta a Vatikán valódi orgonistája, elkezdett telefonokat és emaileket kapni, amelyekben arról érdeklődtek: visszavonult-e.

A Vatikán szerint Massimiliano Muzzi - vagy ügynöke - a koncertszervezőknek olyan hivatalosnak látszó dokumentumokat mutatott, amelyek igazolták, hogy a pápa a zenészt kinevezte a Szentszék hivatalos orgonistájává. A Vatikán szerint azonban ezek egyszerű hamisítványok voltak.

Az orgonista bocsánatot kért a Vatikántól, de kijelentette: a koncertszervezők a felelősek a csalásért, neki "nincs szüksége ilyen trükkökre ahhoz, hogy szerződtessék".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×