eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Bíróság elé állították, mert rossz helyre dobta a szemetet

Bíróság elé állítottak Nagy-Britanniában egy nőt, akit azzal vádolnak, hogy több alkalommal is nem oda való szemetet dobott a szelektív kukába. Ha a bíróság bűnösnek találja a 30 éves nőt, akkor akár 1.000 fontos, azaz 390 ezer forintos büntetést is kaphat.

Hasonló vétségért még sohasem állítottak bíróság elé senkit Nagy-Britanniában, így meglehetősen nagy figyelem kíséri az eljárást.

Az exeteri önkormányzat azzal vádolja Donna Challice-t, hogy hat alkalommal is általános háztartási szemetet, például ételmaradékot dobott a papír és műanyag gyűjtésére szolgáló speciális kukába.

A háromgyerekes asszony tagadja a vádakat, és azt mondja: ismeretlenek dobták a nem oda való szemetet a kukába, miután kirakta azt a ház elé a szemétszállítóknak.

"Minket nem érdekel, ha a szelektív szemét közé egy-két krumplihéj is kerül időről időre, de a rendszeres elkövetők ellen fellépünk" - hangsúlyozta Mike Trim, az önkormányzat illetékese.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×