eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hogyan lehet elkerülni a tea okozta sérüléseket?

Egy brit kisváros önkormányzata először kirúgta teafőző alkalmazottját, majd 200 fontos, azaz 78 ezer forintos napidíjjal tanácsadót bérelt, hogy kioktassa dolgozóit a teafőzés veszélyeiről, és arról: miként lehet elkerülni a tea okozta sérüléseket.

A 46 éves Jill Melvint márciusban bocsátották el évi 8.000 fontos önkormányzati állásából East Herts-ben. Azóta senki nem hordja körbe a teát a dolgozóknak, akiknek így nehéz tűzbiztonsági ajtókat és nem kevés lépcsőt kell legyőzniük forró teával a kezükben.

Az eredmény az lett, hogy néhány dolgozó meg is sérült a teához jutás veszélyes folyamatában. Volt aki leforrázta a kezét, de egy munkatárs a csuklóját is eltörte.

Az önkormányzat a helyett, hogy visszavette volna a teafőző hölgyet, aki egyébként konferenciák szervezésében és fogadások előkészítésében is komoly szerepet vállalt, inkább tanácsadót hívott, aki napi 200 fontért világosítja fel a dolgozókat a tea veszélyeiről.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×