eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tüntettek A Da Vinci-kód ellen

Mintegy ötszáz ortodox hívő tüntetett papok és szerzetesek társaságában pénteken Moldova fővárosában A Da Vinci-kód című film bemutatása ellen. A tüntetők szerint a film kigúnyolja az egyházat.

Az ortodox hívőkből álló, csengőkkel felszerelkezett tömeg a moldovai főváros központjában lévő egyik mozi előtt táblákkal tüntetett. Ezeken az "Ortodox egyház fiai és leányai, forduljatok szembe a nyugati életmóddal! Az ortodox egyház nemzetünk anyja!" feliratok voltak olvashatók.

Az egyik tüntető úgy vélte, hogy a film kigúnyolja Krisztus egyházát. Az ortodox pap tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Jézust egyszerű emberként ábrázolták, akinek bűnei, emberi szenvedélyei és leszármazottai vannak, szemben az ortodox egyház doktrínájával.

A Chisinau belvárosában lévő Patria mozi igazgatója, Victor Shelin viszont azt hangsúlyozta, hogy nem vallási műről van szó, hanem művészeti alkotásról.

Akárcsak a film alapjául szolgáló regény, Dan Brown azonos című könyve, a film is azon a feltevésen alapszik, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, gyermekeik születtek, de ezt a katolikus egyház eltitkolta.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×