eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György

Az ökör a legjobb meteorológus?

Talán nincs is olyan meteorológus a földön, aki hónapokra előre meg merné jósolni, milyen lesz az időjárás. Kambodzsa királyi jövendőmondójának azonban nem probléma az előrejelzés: csak azt kell megnéznie, mit esznek a királyi ökrök a hagyományos szántási ünnepség után. A tavalyi jóslat bevált.

Tavaly a királyi ökrök mindent felfaltak, amit csak eléjük raktak, és ennek megfelelően Kambodzsában sokáig tartott az esős évszak, rekord rizsterméssel ajándékozva meg az országot.

Az idei ünnepségre és jövendőmondásra a hagyományoknak megfelelően rengeteg földműves ellátogatott a királyi udvarba, és velük együtt Szihamoni király is lélegzetvisszafojtva figyelte az ökröket.

Így amikor az ökrök jó étvággyal ettek, de utána rá sem néztek a vízre, a babonás kambodzsaiak már tudták mi jön: a királyi jövendőmondó jó termést, de kevés esőt jósolt az idei évre.

A szárazság az elmúlt években komoly gondokat okozott Kambodzsában, így a mostani jóslat után sok földműves azt követeli: fejlesszék az ország öntözőrendszereit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×