Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drága ételeket lopnak Hamburg Robin Hoodjai

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rózsaszínű macskajelmezben, álarcban és napszemüvegben rabol egy profi banda Hamburg előkelő és drága élelmiszerüzleteiből, éttermeiből. A zsákmányt állítólag a város szegényei között osztják szét. A rendőrség egyelőre tehetetlenül áll a jelenség előtt: a modern Robin Hoodok ugyanis túl ritkán, és túl szervezetten rabolnak ahhoz, hogy el tudják fogni őket.

A banda tagjai legutóbb a múlt héten csaptak le egy luxusélelmiszer-áruházra, ahonnan 15 ezer euró, azaz csaknem 4 millió forintot érő áruval távoztak.

Magukkal vittek a bolt egyik 100 eurós pezsgőjéből, a 108 eurós kilónkénti áron adott japán marhahúsból, de megdézsmálták a gourmet üzlet lazackészletét, és eltüntettek jó néhány doboz méregdrága csokoládét is.

Távozóban egy virágcsokorral ajándékozták meg az eladókat, amelyhez egy üzenetet is mellékeltek: "A milliomosok városában nélkülünk lehetetlen volna a túlélés".

A nagyjából 30 fős csapatnak menekülés közben még egy csoportképre is maradt ideje. A kerületet hiába kutatta át később a rendőrség, nem tudtak a nyomukra bukkanni.

Túl ritkán csapnak le, és túl profin

Bodo Franz, aki egy tavalyi luxuséttermi akció óta üldözi a bandát, azt mondta: eddig a rendőrségnek csak annyit sikerült megállapítania, hogy valószínűleg diákokból és anarchistákból áll a csoport.

"A gond az, hogy nagyon ritkán rabolnak, és annyira profi módon, hogy nehéz elkapni őket" - vallotta be a hamburgi nyomozócsoport vezetője.