eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Drága ételeket lopnak Hamburg Robin Hoodjai

Rózsaszínű macskajelmezben, álarcban és napszemüvegben rabol egy profi banda Hamburg előkelő és drága élelmiszerüzleteiből, éttermeiből. A zsákmányt állítólag a város szegényei között osztják szét. A rendőrség egyelőre tehetetlenül áll a jelenség előtt: a modern Robin Hoodok ugyanis túl ritkán, és túl szervezetten rabolnak ahhoz, hogy el tudják fogni őket.

A banda tagjai legutóbb a múlt héten csaptak le egy luxusélelmiszer-áruházra, ahonnan 15 ezer euró, azaz csaknem 4 millió forintot érő áruval távoztak.

Magukkal vittek a bolt egyik 100 eurós pezsgőjéből, a 108 eurós kilónkénti áron adott japán marhahúsból, de megdézsmálták a gourmet üzlet lazackészletét, és eltüntettek jó néhány doboz méregdrága csokoládét is.

Távozóban egy virágcsokorral ajándékozták meg az eladókat, amelyhez egy üzenetet is mellékeltek: "A milliomosok városában nélkülünk lehetetlen volna a túlélés".

A nagyjából 30 fős csapatnak menekülés közben még egy csoportképre is maradt ideje. A kerületet hiába kutatta át később a rendőrség, nem tudtak a nyomukra bukkanni.

Túl ritkán csapnak le, és túl profin

Bodo Franz, aki egy tavalyi luxuséttermi akció óta üldözi a bandát, azt mondta: eddig a rendőrségnek csak annyit sikerült megállapítania, hogy valószínűleg diákokból és anarchistákból áll a csoport.

"A gond az, hogy nagyon ritkán rabolnak, és annyira profi módon, hogy nehéz elkapni őket" - vallotta be a hamburgi nyomozócsoport vezetője.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×