eur:
393.95
usd:
369.33
bux:
65768.37
2024. április 23. kedd Béla

Amerikai kém a börtönben ülő álgróf?

Hamarosan megoldódhat a magát Buckingham grófjának nevező, Nagy-Britanniában bebörtönzött férfi személyazonossága körüli rejtély. A titokzatos férfit tavaly novemberben csukták le, mert egy 1963-ban elhunyt csecsemő nevét használta két évtizeden keresztül.

A The Times brit napilap értesülései szerint az álgróf valószínűleg nem más, mint az amerikai tengerészet felderítő egységének egy volt tagja, Charles Albert Stopford, aki 1983-ban tűnt el az Egyesült Államokból.

A hamis személyazonosságra a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadásokat követő brit biztonsági ellenőrzések során derült fény. A férfi útlevelében szereplő adatok ugyanis megegyeztek egy 1963 augusztusában, 8 hónaposan elhunyt kisfiú halotti bizonyítványában szereplő adatokkal.

A hatóságok az útlevéllel való visszaélés miatt tartóztatták le, majd a büntetés letöltése után a bevándorlási hatóságok őrizetébe került. Valódi kilétét nem volt hajlandó felfedni a brit hatóságok elől.

Az elhunyt Christopher Edward Buckhingam személyazonosságával az amerikai férfi Németországban és Angliában élt, számítástechnikával foglalkozott, megnősült, és két gyereke is van.

Családja utoljára 1983 áprilisában látta az akkor 21 éves férfit, így most izgatottan várják, hogy kiderüljön: valóban megtalálták-e az elveszett fiút.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×