Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Da Vinci-kód filmreklám egy templomon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Vatikán hónapok óta kampányol Dan Brown világsikerű regénye, A Da Vinci-kód ellen. A könyvből készült film óriásplakátja azonban valahogy mégis rákerülhetett egy Róma belvárosában álló templomra. Az egyház tiltakozott, így az olasz kormányzat állítólag napokon belül eltávolíttatja a plakátot.

A San Pantaleo templom homlokzatára - a La Repubblica olasz napilap szerint - ráadásul éppen akkor tették fel a film plakátját, amikor a helyi pap a nagypénteki misét celebrálta, megjegyezve: "Krisztust ismét eladták, de ezúttal nem 30 ezüstért, hanem milliárdokért, a kiadóknak és a könyvesboltoknak".

A templomra azért kerülhetett fel a plakát, mert Rómában is hódít az a "divat", hogy a felújítás alatt lévő épületek állványait reklámfelületként adják el, a bevételt pedig a felújításra költik.

Az épület gazdája, az olasz belügyminisztérium, amely egy külső cégnek adta ki a felújítást, ígéretet tett arra: napokon belül eltávolítják a plakátot.

Az eset különösen  dühítő lehet a katolikus egyház számára, amely számos alkalommal támadta Dan Brown világsikerű regényét.

A Da Vinci-kód története ugyanis azon a feltevésen alapul, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, aki gyereket is szült neki, az egyház azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt eltitkolja.

A könyvben szintén negatív fényben feltüntetett katolikus egyházi szervezet, az Opus Dei pedig már korábban arra kérte a filmváltozat készítőit, hogy a mozi elején egy felirattal tegyék világossá: a történet a fantázia szüleménye.