eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Da Vinci-kód filmreklám egy templomon

A Vatikán hónapok óta kampányol Dan Brown világsikerű regénye, A Da Vinci-kód ellen. A könyvből készült film óriásplakátja azonban valahogy mégis rákerülhetett egy Róma belvárosában álló templomra. Az egyház tiltakozott, így az olasz kormányzat állítólag napokon belül eltávolíttatja a plakátot.

A San Pantaleo templom homlokzatára - a La Repubblica olasz napilap szerint - ráadásul éppen akkor tették fel a film plakátját, amikor a helyi pap a nagypénteki misét celebrálta, megjegyezve: "Krisztust ismét eladták, de ezúttal nem 30 ezüstért, hanem milliárdokért, a kiadóknak és a könyvesboltoknak".

A templomra azért kerülhetett fel a plakát, mert Rómában is hódít az a "divat", hogy a felújítás alatt lévő épületek állványait reklámfelületként adják el, a bevételt pedig a felújításra költik.

Az épület gazdája, az olasz belügyminisztérium, amely egy külső cégnek adta ki a felújítást, ígéretet tett arra: napokon belül eltávolítják a plakátot.

Az eset különösen  dühítő lehet a katolikus egyház számára, amely számos alkalommal támadta Dan Brown világsikerű regényét.

A Da Vinci-kód története ugyanis azon a feltevésen alapul, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, aki gyereket is szült neki, az egyház azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt eltitkolja.

A könyvben szintén negatív fényben feltüntetett katolikus egyházi szervezet, az Opus Dei pedig már korábban arra kérte a filmváltozat készítőit, hogy a mozi elején egy felirattal tegyék világossá: a történet a fantázia szüleménye.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×