eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A tökéletes koktél, amelytől nem leszel másnapos

Az alkoholtól nyitottabbak leszünk. Leküzdjük a gátlásainkat, és könnyebben barátkozunk. Ezért cserébe vállaljuk a másnapi fejfájást és a rosszullétet is. Ennek azonban nem kell így lennie. Elképzelhető, hogy a jövőben csak a mámor előnyeit élvezhetjük, a hárányok elmaradnak.

A kutatók ráleltek egy olyan anyagra, amely tökéletesen visszaadja az alkohol jótékony hatását: oldottak leszünk tőle, könnyebben barátkozunk, mégsem leszünk másnaposak.

A Bristoli Egyetem professzora azt mondja: az alkohol minden jó tulajdonsága mellett lerontja a koordinációs képességünket, agresszívvé tesz bennünket, ártalmas a májra, a szívre és az agyra is.

Ráadásul a sörök és más közkedvelt italok alkoholtartalma az utóbbi időkben megemelkedett. Míg 30 éve a sörök csak 3,5 százalékosak voltak, ma már előfordul a 8 százalékos alkoholtartalmú ital is.

Egy most kifejlesztett anyaggal azonban kiküszöbölhető az ivás minden olyan káros következménye, amely mentális vagy fizikai betegségekhez vezet.

A szer ellenzői szerint minden kemikáliának vannak káros hatásai. Az állatokon végzett kísérletek szerint azonban a szer túladagolása sem okoz gondot. A tesztek során csak kevés jel utalt arra, hogy az állatok függővé váltak volna.

A fejlesztők találmányukat gyógyszerként engedélyeztetnék, ez azonban komoly gondot jelenthet a kocsmáknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×