Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A tökéletes koktél, amelytől nem leszel másnapos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az alkoholtól nyitottabbak leszünk. Leküzdjük a gátlásainkat, és könnyebben barátkozunk. Ezért cserébe vállaljuk a másnapi fejfájást és a rosszullétet is. Ennek azonban nem kell így lennie. Elképzelhető, hogy a jövőben csak a mámor előnyeit élvezhetjük, a hárányok elmaradnak.

A kutatók ráleltek egy olyan anyagra, amely tökéletesen visszaadja az alkohol jótékony hatását: oldottak leszünk tőle, könnyebben barátkozunk, mégsem leszünk másnaposak.

A Bristoli Egyetem professzora azt mondja: az alkohol minden jó tulajdonsága mellett lerontja a koordinációs képességünket, agresszívvé tesz bennünket, ártalmas a májra, a szívre és az agyra is.

Ráadásul a sörök és más közkedvelt italok alkoholtartalma az utóbbi időkben megemelkedett. Míg 30 éve a sörök csak 3,5 százalékosak voltak, ma már előfordul a 8 százalékos alkoholtartalmú ital is.

Egy most kifejlesztett anyaggal azonban kiküszöbölhető az ivás minden olyan káros következménye, amely mentális vagy fizikai betegségekhez vezet.

A szer ellenzői szerint minden kemikáliának vannak káros hatásai. Az állatokon végzett kísérletek szerint azonban a szer túladagolása sem okoz gondot. A tesztek során csak kevés jel utalt arra, hogy az állatok függővé váltak volna.

A fejlesztők találmányukat gyógyszerként engedélyeztetnék, ez azonban komoly gondot jelenthet a kocsmáknak.