Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megszólal a Da Vinci templom őrzője

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közeleg a húsvét, ám sokan nem emiatt beszélnek Jézusról. A hamarosan a mozivásznon is megjelenő A Da Vinci-kód című könyv hatalmas sikere nyomán ugyanis a keresztény vallástörténetet boncolgató kötetek elárasztották az angol nyelvű könyvpiacot. A kavalkád közepette most azonban megszólalt a regény egyik fontos helyszíneként szolgáló 12. századi londoni Temple-szentély tiszteletese is.

A Temzéhez közel fekvő templom, amely A Da Vinci-kód egyik izgalmas jelenetének helyszíneként szolgált, az utóbbi időben rengeteg látogatót vonzott - mondja Robin Griffith-Jones tiszteletes, a Templomos Rend által alapított kis templom "mestere".

A népszerű turistaútvonalak elkerülik a Temple-t, ennek ellenére ma már hetente több mint ezer ember keresi fel az egykori templomos szentélyt. Akinek szerencséje van, és pénteken kora délután érkezik, végighallgathatja Griffith-Jones tiszteletes egy órás szellemes elemzését a könyvről, amely a tiszteletes szerint fantasztikusan jó olvasmány, és felvet néhány nagyon érdekes kérdést, de történelmileg igencsak selejtes.

A tiszteletes előadása most nyomtatott formában is megjelent A Da Vinci-kód és a Temple titkai címmel. Dan Brown világsikerű regénye azonban nemcsak az azt elemző, és legtöbbször kritizáló könyváradatot hozott, de feldobta a kereszténység történetének egyes pontjait boncolgató művek piacát is.

A múlt héten jelent meg Júdás evangéliuma címmel egy olyan mű, amely azt bizonygatja, hogy Krisztus keresztre juttatásával Júdás csupán az ő utasításait követte.

Az Egyesült Államokban már a könyvesboltok polcain van a Dan Brownt plágiummal gyanúsító Michael Baigent új könyve, A Jézus-iratok, amelyben A Szent Vér és a Szent Grál társzerzője azt állítja: Pilátus csak eljátszotta a keresztre-feszítést.