Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bolondot csináltak a királyi udvarból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Komolynak látszó álhírekkel viccelték meg április 1. alkalmából az olvasókat a brit lapok. A Daily Mail brit bulvárlap például \"tudtul adta\", hogy feketéről vörösre festették a miniszterelnöki hivatal kapuját. A lap a viccelődés legkisebb jele nélkül politikailag \"elemezte\", hogy a Downing street 10. bejáratának új színe Tony Blair kormányfő politikai hovatartozását bizonyítja.

A politikai elemzésnek látszó cikk azért is tűnt hitelesnek, mert April Fewell dizájnszakértő írása kísérte arról, hogy idén "a vörös az új fekete".

A bal-közép liberális Guardian eközben Chris Martint, a Coldplay énekesét "leplezte le", aki állítólag átdolgozta a banda egyik ismert dalát, a Talk című számot, és az új verzióban a konzervatív párt mellett teszi le voksát. A környezetvédelmet aktívan támogató, köztudottan liberális énekest az győzte meg a tory értékrendről (a Guardian április elsejei cikke szerint), hogy egy szélturbinát látott a konzervatív pártvezető, David Cameron Notting Hill-i háza tetején.

A királyi család sem maradt ki a tréfákból: a Daily Mirror címlapján például egy hatalmas tölgyfa látható, mint a lap írja, "abnormális kinövésekkel" a fa kérgén, amelyek erősen emlékeztetnek II. Erzsébet királynőre és férjére, valamint Károly hercegre is.

A megvicceltek nem tiltakoztak a lapok április elsejei cikkei ellen.