eur:
394.81
usd:
371.75
bux:
66207.43
2024. április 16. kedd Csongor

Bolondot csináltak a királyi udvarból

Komolynak látszó álhírekkel viccelték meg április 1. alkalmából az olvasókat a brit lapok. A Daily Mail brit bulvárlap például "tudtul adta", hogy feketéről vörösre festették a miniszterelnöki hivatal kapuját. A lap a viccelődés legkisebb jele nélkül politikailag "elemezte", hogy a Downing street 10. bejáratának új színe Tony Blair kormányfő politikai hovatartozását bizonyítja.

A politikai elemzésnek látszó cikk azért is tűnt hitelesnek, mert April Fewell dizájnszakértő írása kísérte arról, hogy idén "a vörös az új fekete".

A bal-közép liberális Guardian eközben Chris Martint, a Coldplay énekesét "leplezte le", aki állítólag átdolgozta a banda egyik ismert dalát, a Talk című számot, és az új verzióban a konzervatív párt mellett teszi le voksát. A környezetvédelmet aktívan támogató, köztudottan liberális énekest az győzte meg a tory értékrendről (a Guardian április elsejei cikke szerint), hogy egy szélturbinát látott a konzervatív pártvezető, David Cameron Notting Hill-i háza tetején.

A királyi család sem maradt ki a tréfákból: a Daily Mirror címlapján például egy hatalmas tölgyfa látható, mint a lap írja, "abnormális kinövésekkel" a fa kérgén, amelyek erősen emlékeztetnek II. Erzsébet királynőre és férjére, valamint Károly hercegre is.

A megvicceltek nem tiltakoztak a lapok április elsejei cikkei ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×