Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Álmában véletlenül elvált a feleségétől

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy Indiában élő muzulmán házaspár élete furcsa fordulatot vett, amikor a helyi vallási vezetők arra kötelezték őket, hogy váljanak el, miután a férfi álmában háromszor kimondta a \"válás\" szót, ami az iszlám törvények szerint azt jelenti, hogy külön kell válnia a feleségétől. A pár egyébként 11 éve házas és szeretik egymást.

Az indiai Sohela Ansari alighanem megbánta már cserfességét, hiszen az esetre úgy derült fény, hogy az asszony elmesélte barátainak: férje álmában háromszor kimondta a "válás" szót.

A történet a helyi iszlám vezetők fülébe jutott, akik most a vallási törvényekre hivatkozva válásra kötelezik a 11 éve boldog házasságban élő, háromgyermekes házaspárt.

A vallási vezetők azt is elrendelték, hogy amennyiben a pár újra szeretne házasodni, arra legalább száz napot várniuk kell. A feleségnek ezen túl el kell töltenie egy éjszakát egy másik férfival és el kell válnia tőle.

A házaspár nem kíván engedelmeskedni az utasításnak. Ráadásul előfordulhat, hogy a helyi vezetők rosszul ítélték meg a helyzetet - állítja egy iszlám vallási szakértő.

"A törvény világosan kimondja, hogy a kényszer hatására, vagy mámoros állapotban tett cselekedeteknek nincsen hatásuk. Ha valaki álmában motyog valamit, az ebbe a kategóriába tartozik és semmilyen jövőbeli következménye nincsen" - jelentette ki Zafarul-Islam Khan, a The Milli Gazette iszlám újság szerkesztője.