eur:
394.28
usd:
371.47
bux:
66497.82
2024. április 16. kedd Csongor

Többmilliós állatkerti lopás

Egy teljes ritka selyemmajom kolóniát és több egzotikus madarat loptak el egy nagy-britanniai állatkertből. Az állatok, amelyek között két négyhetes feketefülű selyemmajom-bébi is volt, több mint 10 ezer fontot, vagyis 3,7 millió forintot érnek.

Az Exmoor-i Állatkert munkatársai úgy vélik: az állatokat rendelésre lophatták, mivel csupa olyan fajról van szó, amelyek tartásához nem kell külön engedély.

A feketefülű selyemmajmok a veszélyeztetett fajok közé tartoznak, és a most ellopott kolónia az egyetlen szaporodó csoport volt Nagy-Britanniában.

Bár az összes majomnak komoly stresszt okozhat megszokott környezetük elhagyása, az állatkert munkatársai leginkább a csupán hüvelykujj nagyságú kismajmokat féltik. "Elpusztulnak, hacsak nem hozzáértő ember gondozza őket" - mondta Danny Reynolds, az állatkert egyik kurátora.

A négyhetes selyemmajom-bébiknek még nevük sincs, mivel még nem érték el azt a kort, amikor már biztosra vehető, hogy megmaradnak.

A feketefülű selyemmajmokon kívül egy fehérarcú selyemmajom-párt, két papagájt, egy pár kakadut és két amazóniai papagájt is elloptak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
24 órás megfigyelés alatt az M85-ös alagút - bemutatjuk a technológiát

24 órás megfigyelés alatt az M85-ös alagút - bemutatjuk a technológiát

Előreláthatóan év végén adják át az év egyik legizgalmasabb hazai útépítési projektjét, az M85-ös gyorsforgalmi út zárószakaszán épülő Bécsi-dombi alagutat. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megvalósuló Fertőrákos csomópont-Sopron országhatár között elhelyezkedő 780 méter hosszú alagút építési munkálatait a szokásosnál gondosabban felügyelik. Az M6-os autópálya építése során bekövetkezett balesetek miatt a kivitelező határozott elvárása volt, hogy folyamatosan és valós időben ellenőrizhető legyen a természeti és az épített környezet állapota, elkerülhetővé téve így a szerencsétlenségeket és a baleseteket. A Portfolio Nánási Gergely üzletfejlesztési menedzsert és Buday Bence marketing tanácsadót, a monitoring rendszert fejlesztő és üzemeltető vállalkozás szakembereit kérdezte a részletekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×