eur:
394.39
usd:
371.5
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Nehezedik a közlekedés az M5-ös autópálya környékén

Ma kezdődik a IX. kerületi Gyáli úton (M5-ös autópálya bevezető szakasz), a Határ út és Illatos út feletti közúti felüljárók felújítása - írja a BKK. A rekonstrukció várhatóan december 31-éig tart.

A felújítás első ütemében, augusztus 22-étől mindkét felüljárón sávlezárás lép életbe, a belváros felé vezető forgalmi sávokat lezárják, így a váltakozó irányú forgalom a városból kifelé vezető 2x1 sávon haladhat. Az Illatos út és Határ út felett 3,9 méteres magasságkorlátozást vezetnek be, ezért arra kéri a BKK az autósokat, hogy az említett helyszíneken fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek.

A felújítás során az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán az Illatos út és a Határ út feletti, valamint a villamospálya feletti 2x2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el. Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, valamint a töltéseket megtámasztó támfalak. Az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítási oszlopokat, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. Korszerű, biztonsági korlátokat építenek, amiket korrózió elleni bevonattal is ellátnak.

A hidak alján elvégzik a nagyfelületű hibák kijavítását, illetve azokat korszerű korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. Mindezek mellett a hidak vizsgálatához szükséges lépcsők kialakítását is elvégzik - áll a BKK közleményében.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2017. augusztus 19. 08:07
×
×
×
×