eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk
A fővárosi Rác fürdő 2017. január 3-án. A kormány még tavaly kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a budapesti Rác fürdő és hotel két, felszámolás alatt lévő beruházó cégét, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárásrend szerint történjék. Lapértesülések szerint a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a fürdőkomplexum sorsa, amelynek átfogó rekonstrukcióját 2002-ben kezdték meg. A felújítás 2010-ben be is fejeződött, de máig nem nyitott ki.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Nem lesz biodóm 2 a Rácfürdőből

Novemberre tervezték az újranyitást, de legkorábban jövő év közepére csúszik. A Tabánban található különleges fürdő mellé épített szálloda üzemeltetésére nagy az érdeklődés.

„Mindenképpen el kell kerülni, hogy a Rác fürdő biodóm 2-vé váljon” – jelentette ki Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, aki a Népszava kérdésére válaszolva ugyanakkor elismerte, hogy használható szabad fővárosi forrás nincs a tavaly árverésen visszavásárolt fürdő felújítására.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója kizárt, hogy a biodóm sorsára jutna a Rác fürdő – írja a lap. Igaz, a novemberre tervezett újranyitás legalább a jövő év közepére csúszik.

A napilap emlékezetet, hogy 2010-ben is közel volt az újranyitáshoz, de politikai csaták miatt ez nem jött létre, az önkormányzat által tulajdonolt BGYH-nak tavaly májusban árverésen kellett visszavásárolnia valamivel több mint 5 milliárdért a gyönyörűen felújított, különleges atmoszférájú fürdőt és a mellé újonnan épített 67 szobás hotelt, a kulcsokat szeptemberben vehették át.

Kiderült, hogy penészteleníteni és gombátlanítani kell az épületeket, ezután kezdődhetett a műszaki állapotfelmérés, és vizsgálják egy esetleges funkcióbővítés lehetőségét is.

Május végére lehet kész a jelentés, annak alapján várhatóan közbeszerzést írnak ki az ismételt rekonstrukció terveire. Legjobb esetben jövő év közepén nyílhat meg újra a fürdő .

Szűts Ildikó elmondta, eddig 75-80 milliót költöttek a visszavásárolt épületekre, beleértve az őrzésüket is. „A fürdő felújítását a BGYH üzleti tervében még kétmilliárdra becsülték, de ez a szinte naponta változó építőipari árak miatt aligha lesz tartható” – mondta a lapnak Szűts Ildikó. A legnagyobb kockázatot a gépészeti rendszer jelenti. Mint mondta, a fürdőt mindenképpen a BGYH üzemelteti majd, míg a hotel hasznosításának módja továbbra is nyitott, több tízéves bérleti szerződés és eladás is elképzelhető. Elmondása szerint nagy az érdeklődés itthonról és külföldről is.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×