eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Extrém hideg napok jönnek

Életbe lépett a vörös kód a várható extrém hideg miatt. Vasárnapig kell megalakulniuk a választási bizottságoknak a 106 egyéni választókerületben. A migrációs nyomást is figyelembe venné az uniós költségvetés kialakításakor a német kancellár - a nap legfontosabb hírei.

Életbe lépett a vörös kód a várható extrém hideg miatt. Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár korábban elmondta: az eljárásrend szerint ilyenkor a hajléktalanokat segítő szervezeteken kívül, szükség esetén a bentlakásos intézményeknek is meg kell nyitniuk kapuikat a rászorulók előtt. Az Északi-sarkon jóval melegebb lesz, mint Magyarországon - jellemezte a várható időjárást a meteorológiai szolgálat, amely az extrém hideg miatt vasárnapra több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A Baptista Szeretetszolgálat minden szállója és menedékhelye létszámon felül is fogadja az érkezőket a következő napokban, senkit sem utasítanak el. Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei is nagyobb létszámmal, hosszabb nyitva tartással várják rászorulókat az extrém hidegben.

Szombaton adták át a felújított Nemzeti Lovardát  Budapesten. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: a lovardát azért újíthatta fel 3,2 milliárd forintból a kormány, mert egy példaértékű polgári kezdeményezéssel sikerült megmenteni a pusztulástól.

Várhatóan néhány napon belül újra lesz ellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán - közölte az intézmény. Az újszülöttek ellátását és felügyeletét az átmeneti időszakban a sátoraljaújhelyi házi gyermekorvosok bevonásával biztosítják.

Már 222 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, 180-at már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok. A Nézőpont Intézet legfrissebb pártpreferencia felmérése szerint változatlan volt a pártok támogatottsága a hivatalos kampányidőszak kezdetén.

Vasárnapig kell megalakulniuk a választási bizottságoknak mind a 106 egyéni választókerületben. A testületekbe a választott tagokon túl a nyilvántartásba vett jelöltek is küldhetnek delegáltakat.

A külképviseleti névjegyzékbe szombat reggelig csaknem 12 ezren vetették fel magukat. A számok alapján a választási iroda arra számít, hogy rekordot dönt a külképviseleteken szavazók száma.

A földművelésügyi miniszter szerint a Fidesz-KDNP-nek kiemelten fontos a vidéki gazdatársadalom erősödése, a családi gazdaságok segítése és az ellenük irányuló támadások visszaverése. Fazekas Sándor arra utalt, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, a pártszövetség az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálná.

Az MSZP-Párbeszéd szerint fel kell számolni Magyarországon a rezsiválságot. Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt a javaslatok között említette, hogy a pártszövetség az átlagfogyasztásig 30 százalékkal csökkentené a gáz, 10 százalékkal pedig az áram és a távhő árát.

A külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan is tiltakozott az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjénél, mert az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalásokon közös uniós álláspontként hangzott el egy olyan koncepció, amelyről nincs konszenzus a 28 tagállam között. Szijjártó Péter szerint példátlan és botrányos esetről van szó.

A német kancellár szerint a 2020 utáni uniós költségvetésben tükröződnie kell, hogy egyes tagországokra nagyobb migrációs nyomás nehezedik. Angela Merkel a közösség állam- és kormányfőinek brüsszeli tanácskozása után kijelentette: a migrációs politikában való részvételhez kellene kötni a strukturális támogatások kifizetését.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×