eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ezért változtatják meg a Normafa közlekedését

Ezért változtatják meg a Normafa közlekedését

A téli kirándulásnak kedvező időjárás miatt hétvégén több busz útvonala is változik: a 212-es autóbuszt a Boráros térről egészen a Normafáig közelekedik – mondta a BKK Info munkatársa. Kardos Zoltán azt javasolja, hogy a Normafát és térségét tömegközlekedési eszközökkel közelítsék meg, mert komoly torlódásokra számíthatnak az autósok.

A környéken átépítés zajlik: átépítik a fogaskerekű vasút Eötvös úti átjáróját, így az nem tud eljutni a Széchenyi hegy, Gyermekvasút végállomáshoz, helyette a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusszal lehet utazni – tájékoztatott Kardos Zoltán. „Ami ehhez a hétvégéhez kapcsolódó különleges változás, hogy a 212-es autóbusz szombaton és vasárnap napközben a Boráros tértől – meghosszabbított útvonalon – egészen a Normafáig viszi az utasokat” – tette hozzá.

A BKK Info munkatársa elmondása szerint a Széchenyi hegy, Gyermekvasút és a Svábhegy között a megszokottnál több autóbusz közlekedik majd, illetve a BKK tartalék buszokat is forgalomba tud állítani, ha azt az utasforgalom nagysága megköveteli. 

A fogaskerekű vasutat március végéig érinti az átépítés miatti forgalomváltozás: itt a fél útpályát folyamatosan lezárják, és váltakozó irányú forgalom haladhat jelzőlámpás irányítás mellett. A járművek csupán a Városmajor végállomás és az Adonis utca között közlekednek.

Kardos Zoltán azt javasolja a Normafára indulóknak, hogy a hétvégén tegyék le az autót, és tömegközlekedéssel menjenek, hiszen az előző hetekben a parkolóhelyek sokszor megteltek, sőt a rendőrségnek időnként le kellett zárnia az Eötvös út érintett szakaszát a forgalom miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×