eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma

Van, ahol már 20 centis hó van

A magasabban fekvő helyeken 20 centiméter körüli hóréteg alakult ki: Kékestetőn 26 centiméteres hóvastagságot mértek kedden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi adatai szerint Mátraszentimrén 20, Miskolc Lillafüred-Jávorkúton 17, Aggteleken 12 centiméteres a hó. A 300 méter alatti települések közül a legnagyobb hóvastagságot Egerben mérték, ott 9 centiméternyi hó hullott. Szentmártonkátán 7, a szolnoki repülőtérnél 6 centiméteres a hóréteg. Miskolc-Diósgyőrnél és Tardosnál mértek még 5 centiméteres havat. A fővárosi mérőállomásokon (Pestszentlőrincen és Pestszentimrén) 3-5 centiméter a hó vastagsága.

Ezek mellett az ország több pontján van még néhány centiméternyi hó, többfelé alakult ki hólepel.

Az elmúlt napokban intenzív havazás volt Európa több országában és többfelé rendkívüli lavinaveszély alakult ki a hegyekben. Németország legmagasabb pontján, a 2962 méter magas Zugspitzén már csaknem ötméter mély a hó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: az éjszaka folyamán nyugaton ónos szitálás előfordulhat. Szerda délután az északkeleti országrészben alakulhat ki kisebb havazás, de ennek során maximum 1 centiméternyi friss hó hullhat.

Az előrejelzés szerint az Északi-középhegység térségében nagyrészt borult marad az ég, helyenként tartósabban megmaradhat a köd, és főként arrafelé fordulhat elő néhol gyenge hóesés. Délen és nyugaton több-kevesebb napsütés is várható, az ország többi részén inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és 0 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1-6 fok között várható, de délnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten hidegebb valószínű.

A hét további részében nem valószínű csapadék. Emellett melegszik is az idő, a maximumok többfelé 10 fok körül alakulnak majd.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×