eur:
395.42
usd:
364.53
bux:
65618.14
2024. március 19. kedd Bánk, József

Oscar-jelölt Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje - a nap hírei

Újabb 3 kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyt nyert el Norvégiában a Mol. Ételallergia, vagy ételmérgezés miatt bekövetkezett szívmegállás okozhatta egy magyar turista halálát Thaiföldön - erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Oscar-jelölt Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében. A film bekerült a legjobb 5 közé, amelyek közül kiválasztják a végső győztest. Enyedi Ildikó műve egy chilei, egy libanoni, egy orosz és egy svéd alkotással lesz versenyben.

Újabb 3 kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyt nyert el Norvégiában a Mol. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter norvégiai tárgyalásán az InfoRádiónak azt mondta: a Mol a következő 5 évben 500 millió dollár kutatási költségvetéssel erősíti norvégiai jelenlétét, ezáltal az európai olajpiacit is.

Csaknem 20 milliárd forintos terhet jelent a gyógyszer gyártóknak a vényköteles gyógyszerek azonosításáról 2019 februárjától életbe lépő uniós szabályozás - közölte a Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöke. Illés Zsuzsanna az InfoRádióban úgy vélte: emiatt nem lesznek drágábbak a készítmények.

Újabb nyolc pártot és egy nemzetiségi önkormányzatot vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra a Nemzeti Választási Bizottság. Velük 41-re emelkedett a nyilvántartásba vett jelölő szervezetek száma.

Megalakult az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének tanácsadó testülete. Karácsony Gergely csapatában hárman is a Válasszunk! 2018 csoportnak is tagjai.

Az MSZP a felvételi árfolyamon forintosítaná a devizahiteleket, ennek fedezete a Magyar Nemzeti Bank árfolyamnyeresége lenne. A párt ismét benyújtja az erről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek - mondta Szakács László frakcióvezető-helyettes.

Minimálbért ígér a közmunkásoknak a Demokratikus Koalíció. Varju László, a párt alelnöke szerint a közmunka jelenlegi formájában nem alkalmas arra, hogy visszavezesse az embereket a munkaerőpiacra.

Stadionok helyett a szabadidősportra költene a Jobbik. Dúró Dóra szerint a stadionokra 218 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, miközben ennek ötödéből 2 ezer új, mindenki számára hozzáférhető sportlétesítmény épülhetett volna.

Az oktatási rendszer átalakításáról szóló diák javaslatok mielőbbi megvitatására szólította fel az ágazat szereplőit a Magyar Liberális Párt ügyvivője. Bősz Anett szerint a Független Diákparlament javaslatcsomagja alkalmas lehet egy új, diák- és személyiségközpontú oktatási rendszer kialakítására.

A következő években teljesen megújulhat az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet. A kormány csaknem 18 milliárd forintot ad erre az Egészséges Budapest Programban - közölte Gulyás Gergely a Fidesz frakcióvezetője.

Márciustól 20 százalékkal emeli dolgozóinak bérét a Lidl. Ezután a 8 órában alkalmazott bolti dolgozók havi keresete eléri majd a bruttó 290-320 ezer forintot, az üzletvezetők havi fizetése bruttó 658 és 720 ezer forint között lesz.

Ételallergia, vagy ételmérgezés miatt bekövetkezett szívmegállás is okozhatta egy magyar turista halálát Thaiföldön - erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Egy pattayai luxushotelben január 20-án egy ötfős magyar társaság a svédasztalos vacsora után rosszul lett, egyiküket többször újra kellett éleszteni, de a kórházban meghalt.

Szökőár riadót hirdettek a hatóságok Kanada és az Egyesült Államok nyugati partvidékén, miután rendkívül erős földrengés volt Alaszkánál. A Richter-skálán 7,9 tizedes erősségű földmozgás középpontja az alaszkai Kodiaktól 300 kilométerre dél-keletre volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×