eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Átalakul az M3-as metró

Átalakul az M3-as metró

Új neve lesz 3 állomásnak a 3-as metró vonalán a felújítási munkálatokkal - olvasható a rekonstrukciós projekt honlapján, az m3felujitas.hu-n.

Az M3-as metróvonal utastájékoztató rendszerének mind arculatában, mind tartalmában illeszkednie kell az általános budapesti utastájékoztatási rendszerbe a rekonstrukció után. A metrófelújítás során megtörténik a hirdetmények, feliratok, tájékoztató elemek cseréje, és egyúttal az állomások nevének pontosítása is.

Az új állomásnevek:

  • Újpest-Központ állomás új elnevezése Újpest-központ: az állomásnév a magyar helyesírás vonatkozó szabályára tekintettel változik.
  • Újpest-Városkapu állomás új elnevezése Újpest vasútállomás? a metróállomás elnevezése a BKK utastájékoztatási gyakorlatának megfelelően módosul, a vasúti átszállási kapcsolatra való egységes utalásnak megfelelően. (Ugyanezen elv miatt kapta az M4-es metró végállomása is a „Kelenföld vasútállomás” nevet.)
  • Árpád híd állomás új elnevezése Göncz Árpád városközpont: a XIII. kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont. A kerület polgármestere kezdeményezte az Árpád híd tömegközlekedési megállóinak Göncz Árpád városközpontra történő átnevezését. A javaslat elfogadásra került, így az M3-as metróvonal Árpád híd metróállomásának új elnevezése Göncz Árpád városközpont lesz a korszerűsítés után.
  • Kőbánya-Kispest állomás új elnevezése Kőbánya-Kispest vasútállomás: az új metróállomás név szintén a BKK vasúti átszállási kapcsolatok esetén érvényesülő koncepciójához igazodik.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×