eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Eldőlt, kiket indít a Fidesz a választáson

Eldőlt, kiket indít a Fidesz a választáson

A nagyobbik kormányzópárt országos választmánya elfogadta a Fidesz-KDNP 106 egyéni képviselőjelöltjét. A Fidesz kommunikációs igazgatója egyelőre nem tud arról, hogy lenne a pártnak választási programja, szerinte az elmúlt nyolc év teljesítményét teszik az asztalra.

Több mint húsz körzetben cseréli le egyéni képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP a 2014-es választáshoz képest. Budapesten a Belvárosban a kereszténydemokrata Hollik István váltja Rogán Antalt, a Hegyvidéken az egyéniben nem induló Fónagy Jánost Gulyás Gergely. A VII. kerületben Rónaszikiné Keresztes Mónika helyett Bajkai István indul. Ha megválasztják, akkor távozik Józsefváros éléről Kocsis Máté, az MSZP fellegvárának tartott XIII. kerületben Harrach Tamás méretteti meg magát, Zuglóban pedig Jelen Tamás. Zsigmond Barna indul Újpesten, míg a XXII. kerületben Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke a jelölt.

Tiffán Zsolt borász is hátrébb lép a szigetvári körzetben Nagy Csaba javára, azonban Simonka Györgyöt azzal együtt indítja a Fidesz-KDNP Orosházán, hogy a képviselővel hírbe hozott cégek ellen ügyészségi nyomozás folyt. Változás lesz viszont a tiszaújvárosi központú körzetben is, amelynek eddig Mengyi Roland volt az országgyűlési képviselője, áprilisban azonban nem őt, hanem Koncz Ferenc szerencsi polgármestert indítják a kormánypártok.

Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert Kovács Sándor váltja Karcagon, a Pest megyei Vácon a KDNP-s Harrach Pétert Rétvári Bence követi. Bartók Csaba volt válogatott kézilabdázó lesz a kormányzópártok egyik szegedi jelöltje, míg a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde Nyíregyháza 1-es körzetében küzd meg a képviselői mandátumért. Pakson a kettes számú atomerőmű blokk tárca nélküli minisztere Süli János a jelölt, míg a Brüsszelben dolgozó Navracsics Tibor helyett Ovádi Péter indul Veszprémben.

A miniszterek közül ismét megméretteti magát egyéni képviselőjelöltként Simicskó István honvédelmi miniszter Budapesten, a XI. kerületben, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a II-III. kerületben, Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője Hódmezővásárhelyen, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pedig Kisvárdán.

A 106 jelölt nevét itt olvashatja el.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a szövetség országos listáját heteken belül nyilvánosságra hozzák. Ezt egyébként legkésőbb március 6-án kell bejelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál.

„Nyolc év kormányzás után a legfontosabb a teljesítmény és az a munka, amit az emberekkel együtt végeztünk el. Minden fontos szakpolitikai területen világossá tettük eddig is, és a kampányban is világossá fogjuk tenni, hogy mi az, amit képviselünk, mi az, amit folytatni szeretnénk. Ezek alapján lehet a legjobban döntést hozni. Azt nem tudom megmondani, hogy lesz-e egy megírt választási program, de fontosabbnak gondolom azt, hogy a teljesítményünket tárjuk a választók elé" - fejtette ki.

Hidvégi Balázs álhírnek nevezte az egyik internetes portál azon állítását, hogy a Fidesz decemberig minden, nem Simicska Lajos cégeihez köthető közterületi plakáthelyet lefoglalt volna.

Hivatalosan a választási kampány február 17-én indul.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×