eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma
A magyar futballisták fizetése csak itthon számít soknak

A magyar futballisták fizetése csak itthon számít soknak

Már egy-egy sztárfutballista éves fizetésére is kevés lenne a legtehetősebb magyar klubok teljes büdzséje, a pályán azonban még így is mindig van egy kifejezhető esély arra, hogy egy kisebb csapat meglepje a legerősebb együtteseket.

A legjobban fizetett magyar labdarúgók az angol futballbajnokság élvonalában a fizetési listák vége felé találnák magukat – mondta Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádiónak. Hozzátette, a tavaly tavasszal megjelent adatok szerint a legjobban kereső magyar labdarúgók körülbelül havi 8 millió forintot keresnek – ami hozzávetőlegesen heti 6-7 ezer fontos fizetést jelent.

„Ami nagyjából egy »inas futballista« fizetésének felel meg most a Premier League-ben”

– tette hozzá a szakértő. 

A sportközgazdász szerint már egyetlen világklasszis fizetését sem tudnák fedezni a magyar klubok. Dénes Ferenc szerint a legtehetősebb magyar klubok körülbelül 4,5 milliárdból gazdálkodnak, így elképzelhetetlen lenne a sztárfutballisták fizetését elképzelni Magyarországon. Csak összehasonlításként: az angol bajnokságban, a Manchester United sztárja, Paul Pogba 290 ezer fontot keres hetente, a közelmúltban szerződést hosszabbító Lionel Messi pedig hetente 667 ezer dollárt kap a Barcelonától.

„Tudomásul kell venni, hogy egy olyan globális szórakoztatásról van szó, ami a világ első számú sportja.

Sok százmillióan követnek egy mérkőzést, egy-egy klubot, maga a futball többmilliárdos nézőközönséget vonz” – mondta Dénes Ferenc.

A sportközgazdász megjegyezte, hogy egy százszor többet érő játékoskeret nem 100-1-es arányú győzelmet vetít előre, ugyanakkor az valószínű, hogy a gyengébb együttesnek 100 meccsből csak egyszer, esetleg kétszer sikerülne legyőznie riválisát egy ilyen összevetésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×