eur:
393.55
usd:
368.33
bux:
66067.72
2024. április 24. szerda György
A pártok örülnek április 8-nak, csak más-más okból

A pártok örülnek április 8-nak, csak más-más okból

Vegyesen fogadták a parlamenti pártok, hogy az államfő április 8-ra tűzte ki az országgyűlési választás időpontját.

A Fidesz készen áll az április 8-ra kitűzött országgyűlési választásra, amelybe azonban Soros György amerikai üzletember be akar avatkozni - mondta Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

"A Fidesz készen áll, a 106 jelöltünk szintén készen áll arra, hogy az egyéni választókerületekben a versenyben részt vegyen, január 16-án lesz a választmány végleges, formális döntése arról, hogy kik indulnak egyéni jelöltként, de nagy titkok már nincsenek" - mondta a frakcióvezető.

Azt, hogy a lehető legkorábbi időpontra írta ki a köztársasági elnök a választás időpontját, Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője úgy kommentálta: „Minél előbb, annál jobb!”

Molnár Gyula, az MSZP elnöke úgy fogalmazott, hogy pártja és a Párbeszéd készen áll arra, hogy április 8-án mindent megtegyen azért, hogy Magyarországon kormányváltás legyen.

"A startpisztoly eldördült, készen állunk arra, hogy induljunk a választáson a változást akarók szövetségeként a Párbeszéddel, a Magyar Liberális Párttal, és február 16-án éjfélig mindenki számára nyitottak vagyunk, hogy közösen a hatalmat leváltsunk, és új, normális Magyarországot építsünk" - mondta a szocialisták elnöke.

A Demokratikus Koalíciónak megfelel, hogy a köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írta ki a parlamenti választást, mert kevesebb mint három hónap múlva Orbán Viktor kormánya bukni fog - mondta az ellenzéki párt szóvivője, Gréczy Zsolt.

A Jobbik számára nem okozott meglepetést az időpont – nyilatkozta Z. Kárpát Dániel, de hozzátette, az Állami Számvevőszék pártját érintő tiltott támogatás elfogadása okán kirótt büntetése megkérdőjelezi a választások tisztaságát.

"Amíg az Állami Számvevőszék nem vonja vissza ezt az őrületet, vagy nem kezd új, tisztességes eljárásba, addig megkérdőjelezhető, hogy tisztességes választási küzdelemre kerül-e sor, hiszen nem tudhatjuk, hogy likvidálhatják-e Magyarország második legerősebb pártját, jelenleg ezt semmi sem zárja ki" - mondta a Jobbik politikusa.

Kanász Nagy Máté, az LMP szóvivője is örömét fejezte ki, hogy az államfő április 8-ra tűzte ki a választás időontját.

"Ez azt jelenti, hogy a lehető leggyorsabban jöhet el Magyarországon a korszakváltás" - mondta az LMP szóvivője, de úgy látja, hogy beárnyékolja a választásokat, hogy az Állami Számvevőszék – szerinte jogtalanul – lecsapott az ellenzéki pártokra, továbbá még mindig másképp szavazhatnak azok a külföldön élő állampolgárok akiknek van magyarországi lakcíműk, mint azok, akiknek nincs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×