eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Megtelt az M1-es autópálya

Megtelt az M1-es autópálya

Drasztikusan nőtt az M1-es forgalma – írja a Magyar Idők.

A Mosonvármegye.net ír arról, hogy – statisztikai adatok szerint – míg 1996-ban naponta átlagosan mindössze hatezer jármű haladt el az autópályán Hegyeshalomnál, addig 2010-ben ez a szám 22 ezer volt, az elmúlt évben pedig már 33 ezer járművet számláltak egy napon. A helyzet még rosszabb Győr környékén, ahol a tíz évvel ezelőtti 14 ezerről 2016-ra 46 ezerre nőtt a napi forgalom. A megnövekedett forgalom okozta problémákkal nap mint nap szembesül a rendőrség is.

Halász Sándor rendőr őrnagy, az autópálya-alosztály vezetője elmondta, hogy az utóbbi években átlagosan naponta történik baleset a hozzájuk tartozó hetvenkét kilométeres sztrádaszakaszon, ami a hegyeshalmi átkelőtől a megyehatárig tart. A rendőrség tapasztalata szerint a főutakon, mellékutakon a téli időjárás beköszöntével az autósok óvatosabban közlekednek és kevesebb a baleset, a sztrádán azonban éppen ebben az időszakban nő az ütközések száma.

Az autósok sokszor sablonos közlésnek tartják, amikor a rendőrség figyelmeztet a megváltozott időjárási- és útviszonyok okozta veszélyekre, és azt gondolják, hogy az autópályadíj megfizetésével a nyári évszakokhoz hasonló útviszonyokat biztosítanak nekik. A rendőrök ebben az időszakban gyakorta tapasztalják egy-egy balesetnél, hogy az árokba csúszott autó vezetője azzal magyarázza a történteket, hogy még a megengedett sebességhatárt sem érte el, csak száztízzel hajtott. A balesetek miatt a feltorlódott sorban pedig újabb ütközések történhetnek.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×