eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Budapest megtelt - lapszemle

A portfólió cikke szerint Budapest kiteheti a megtelt táblát, a kereskedelmiingatlan-piac komoly bővülésen ment át az elmúlt években.

A Magyar Idők cikke szerint, Pest megye után északon a legtöbb a bűneset. Több mint félezer 60 év feletti ember követett el bűncselekményt Észak-Magyarországon tavaly, Borsod megyében például háromszáz időskorút értek tetten a rendőrök. Az Országos Rendőr-Főkapitányság adatai szerint a Dunántúlon nyugalmas az élet.

A Magyar Nemzet arról ír, több ezer orvos és szakdolgozó hiányzik a rendszerből, ápolóból, műtő szakasszisztensből és védőnőből sincs elég. 2016-ban csaknem négyezer üres szakdolgozói állás volt. A KSH adatai szerint hiába szerepelt az országos nyilvántartásban 65 320 orvos 2016-ban, körülbelül csak 55 százalékuk dolgozik ténylegesen a szakmában.

A Világgazdaság cikke szerint az áfacsökkentés hatására akár 15-20 százalékkal is bővülhet a halak értékesítésének forgalma az áruházláncok szerint, a fogyasztók pedig 17-22 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak pontyhoz, harcsához vagy épp lazachoz, mint tavaly.

A portfólió cikke szerint Budapest kiteheti a megtelt táblát, a kereskedelmiingatlan-piac komoly bővülésen ment át az elmúlt években. A bérleti díjak nőnek, miközben a bevásárlóközpontokban már szinte nincsenek szabad területek. Ez pedig jelentősen nehezíti a nemzetközi láncok hazai piacra lépését, amelyek ráadásul komoly terveket szövögetnek Magyarországgal kapcsolatban.

A napi.hu arról ír, tavasztól kiélezett versenynek lehetünk tanúi a Budapestről az Egyesült Államokba induló járatoknál. A lengyel LOT New Yorkba és Chicagóba, American Airlines Philadelphiába repül Budapestről. Az átszállással utakat kínáló cégek máris beszálltak a versenybe, szolgáltatást bővítettek, árat csökkentettek.

A Magyar Idők két cikkében arról ír, hiába az érintett önkormányzatok igyekezete, nem lesz ismét Veszprém–balatoni vasútvonal, az egykori pályán időközben épületeket és közutakat létesítettek. A Balaton északi partjára is korszerű, légkondicionált villamos motorvonatokkal mehetnek nyaralni az utasok, ha elkészül az a villamosítás, amelynek közbeszerzési pályázatát a napokban írta ki az állami beruházó.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×