eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hosszú Katinka maga mögött hagyta Orbán Viktort is

Hosszú Katinka maga mögött hagyta Orbán Viktort is

A Publicus Intézet vezetője szerint a szokásos év embere felmérésüket is, mint sok minden mást, a pártszimpátia befolyásolja.

A Publicus felmérése alapján – amelyet a Vasárnapi Hírek megrendelésére készítettek  az előző évihez hasonlóan, 2017-ben is Hosszú Katinka lett az év embere. A megkérdezettek 19 százaléka választotta Hosszú Katinkát, ezzel megelőzve Orbán Viktort, akit a válaszadók 16 százaléka nevezte meg. 

„A Fidesz-szavazók körében nyert Orbán Viktor, az ő körükben nagyon”

– mondta Pulai András, a Publicus Intézet vezetője az InfoRádiónak. Azt is hozzátette, hogy a Fidesz-szimpatizánsok 46 százaléka mondta, hogy Orbán Viktor az év ember, a 16 százaléka pedig Hosszú Katinkára voksolt. 

A felmérés szerint a bizonytalanok és a nem kormánypárti szimpatizánsok körében Hosszú Katinka nyert.

A kutatás szerint 2,3 millió Fidesz-szimpatizáns van. Sok a bizonytalan, de a többség kormányváltást szeretne, ám nem tudja egyelőre, hogy kire szavazna - közölte.

Arra a kérdés, miszerint inkább jó vagy rossz év volt 2017, a bizonytalanok és a kormánykritikusok szerint inkább rossz volt: az MSZP-szavazok 53 százaléka mondta azt, hogy 2017 rossz év volt, míg a 3 százalékuk inkább elégedett volt. Anyagi szempontból is a kormánykritikusok többsége érzi úgy, hogy rosszabb volt a 2017-es év, míg a fideszesek 35 százaléka szerint jobb életkörülmények között élt, de 9 százalékuk nem volt elégedett. 

Attól is félünk, amiket csak a hírekben hallunk

Pulai András szerint Magyarországon nem jellemző a külföldi események követése, azonban az elmúlt egy évben több olyan külpolitikai történés is volt, ami Magyarországot is érintette.  

Külpolitikai szempontból a menekültválság, Donald Trump amerikai elnök politikája, illetve az észak-koreai atomfegyver-fenyegetettség volt az, amely a legjobban érdekelte a magyar embereket. A dobogós témák közül egyedül a menekültválság volt az, amely évekkel korábban érintette Magyarországot, azonban a több témával csak a cikkekben hallhatott az emberek többsége. 

Negyedik helyen a terrorcselekmények álltak, amelynek hírei Magyarországot is megrázták:

több olyan országban történt terrortámadás, ahová gyakran utaznak magyarok, illetve ahol sok magyar is él. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×