eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fontos újdonságok a daganatos megbetegedések kezelésében

Fontos újdonságok a daganatos megbetegedések kezelésében

Az ezredforduló óta jelentősen nőtt Magyarországon az onkológiai betegségek előfordulása, ugyanakkor 11-12 százalékkal javultak a gyógyulási mutatók. Kásler Miklós onkológus ismertette a részleteket.

 "Az onkológia alapjai" című kötet ötödik, aktualizált és bővített kiadásával összefüggésben az egyetemi tanár elmondta: a terület fejlődése rendkívül gyors, ezért aktualizálni kellett az ismereteket. Az utóbbi 7 évben a daganatos megbetegedések száma 12 ezerrel nőtt, de 1200-zal csökkent a halálozások száma.

Kásler Miklós hozzátette:

50 százalék fölé emelkedett a daganatból meggyógyultak száma.

Az ilyen betegségek egyharmadát meg lehet előzni, a felét pedig meggyógyítani.

A prevenciónak nagy jelentősége van,

akárcsak annak, hogy  az orvos korai stádiumban ismerje fel a megbetegedést, ebben segít a népesség alapú szűrés, illetve, ha valaki bizonytalan tüneteket is érez, forduljon orvoshoz, hogy ki lehessen zárni a rák fennállását, vagy gyógyítani azt a korai stádiumban.

A szakember kiemelte a műszeres fejlesztéseket és az orvosok továbbképzését is az onkológia speciális területei felé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×