eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk

Áder János kijelöli a tavaszi országgyűlési választás időpontját - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint Áder János köztársasági elnöknek jövő hétfőtől megnyílhat a lehetősége arra, hogy kitűzze a tavaszi országgyűlési választás időpontját.

A Magyar Nemzet szerint Áder János köztársasági elnöknek jövő hétfőtől megnyílhat a lehetősége arra, hogy kitűzze a tavaszi országgyűlési választás időpontját. Legalábbis akkor, ha a sokat emlegetett április 8. mellett dönt. Az alaptörvény szerint ugyanis az államfőnek a választás napját legalább hetven, de legfeljebb kilencven nappal az alkalom előtt meg kell neveznie, vagyis egy április 8-i voksolást január 8. és január 28. között kell kitűznie - olvasható a lapban.

A Magyar Idők Soltész Miklóssal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárával közöl interjút. A kereszténydemokrata politikus szerint a Soros György támogatását élvező szervezetek állítása a civil szféra elnyomásáról egyszerű hazugság. Az államtitkár felhívja a figyelmet arra, hogy 2010 óta 140 milliárd forintról 240 milliárdra nőtt az ilyen szervezetek állami támogatása. Soltész Miklóssal az egyházak társadalmi szerepvállalásáról és a multikulturalizmusról is beszélgetett a lap munkatársa.

A Világgazdaság az Erste Bank vezérigazgatójával közöl interjút. Jelasity Radovan szerint a bankrendszer szereplőinek eredményeit még idén is egyszeri tételek szépíthetik, de legkésőbb jövőre eljön „az igazság éve”, amikor már a teljesítmény dönt a banki nyereségességről. A pénzintézet vezetője úgy véli, hogy piaci alapú konszolidációra nem lehet számítani Magyarországon.

A Portfolio szerint 2017-ben jó éve volt a részvénypiacoknak: több rekord is megdőlt a világ tőzsdéin, és ha hiszünk a stratégáknak, akkor a szárnyalásnak még nincs vége. Nagy hiba nem részvénybe fektetni - mutat rá a lap szerzője.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×