eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére - a nap hírei

Bizakodásra okot adó békés, boldog új évet kívánt beszédében az államfő. Csaknem 150 köbméter hulladék gyűlt össze a budapesti szilveszteri rendezvények után.

Az egymás iránti tiszteletre figyelmeztetett újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Áder János bizakodásra okot adó új esztendőt, reményt és bölcsességet kívánt a nemzet valamennyi polgárának.

Országszerte tűzijátékokkal, szabadtéri koncertekkel, partikkal búcsúztatták 2017-et az ünneplők. Több súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén, és az év első reggelén. Az óév utolsó napján összesen 157 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba.

Komolyabb incidensek nélkül érkezett meg az újév a világ nagyvárosaiba. Londonban Brüsszelben, Párizsban és Bécsben koncertek, utcabálok, és tűzijátékok köszöntötték az új évet. A rendezvényeket rengeteg katona és rendőr biztosította.

Januártól újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére - közölte az egészségügyi államtitkárság. A mostani béremelést az ágazati keresetek növekedésén felül kapják mentőszolgálat dolgozói, köztük nem csak a kivonuló állomány, hanem az adminisztratív és fizikai munkát végzők is.

Éjfél után 1 perccel Szombathelyen jött világra az ország első újszülöttje. Balázs Imre nulla óra 1 perckor 3.130 grammal, 50 centiméterrel, természetes úton jött a világra. Az első budapesti csecsemő szintén kisfiú. Flóris az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban 0 óra 23 perckor 54 centiméterrel és 3.400 grammal látta meg a napvilágot.

Mintegy 150 köbméter hulladékot takarítottak össze a budapesti szilveszteri rendezvények helyszínein a Fővárosi Közterület-fenntartó dolgozói. A társaság közleménye szerint az óév búcsúztató közterületi rendezvények helyszínein a feladatokat 300 emberrel és 30 célgéppel végezte az FKF.

Január elsejétől a rendőrségnél is lehet elektronikus úton ügyet intézni kizárólag hivatali időben. A ily módon intézhető ügyek listája megtalálható a rendőrség honlapján az e-ügyintézés menüpontban.

Békés jövőt kívánt mindenkinek, közöttük a bevándorlóknak és a menekülteknek is 2018-ra Ferenc pápa. A Szent Péter bazilikában és a téren összegyűlt mintegy negyvenezer hívő előtt a katolikus egyházfő békés újesztendőt kívánt mindenkinek, emlékeztetve, hogy az év első napján ünneplik a béke világnapját is.

Az egész Földre kiterjedő vészriadót fújt újévi beszédében az ENSZ-főtitkára. António Guterres azt mondta: a konfliktusok elmélyültek, és újabb veszélyek merültek fel.

Iránban 12 ember vesztette életét a csütörtök óta tartó tüntetéseken - jelentette be az állami televízió. A megmozdulások csütörtök óta tartanak, az emberek kezdetben csak az áremelkedések miatt mentek az utcára, de később politikai követeléseket is hangoztattak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×