eur:
394.33
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kemény Dénes egy kicsit csalódott

Kemény Dénes egy kicsit csalódott

A magyar vízilabda sport és a szövetség is eredményes évet zárt – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kemény Dénes arról is beszélt, hogy miért kell vigyázni a külföldi játékosok szerepeltetésével a klubcsapatokban.

A külföldi vízilabdázók szerepeltetését nem szabad túlzásba vinni, mert elvehetik a lehetőséget a tehetséges fiatal magyar pólósoktól – hangsúlyozta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. „Más sportágak példája azt mutatja, hogy

nagyon észnél kell legyünk a külföldi játékosok létszámával”

– fogalmazott.

Vannak olyan egyesületek, melyek anyagilag megengedhetik maguknak, hogy világsztárok játsszanak magyar csapatokban. Bár ezektől a sportolóktól lehet tanulni, de ha elveszik a helyet a fejlődőképes fiatal magyar játékosoktól, az már kontraproduktív – hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke.

Kemény Dénes arról is beszélt, hogy miért változtatták meg az elmúlt években a bajnoki lebonyolítást. Azzal, hogy két nyolcas csoport van, két év is eltelhet úgy, hogy két csapat nem találkozik egymással, ha a sorsolás úgy hozza. Előnye azonban az új rendszernek, hogy nem túl magas a mérkőzésszám, ha mind a tizenhat csapat játszana egymással, nem lenne szerencsés – emelte ki. A körmérkőzés után felső és alsó ágra oszlanak a csoportok, így a hasonló együttesek még többet tudnak egymással harcolni.

A vízilabda szövetség elnöke azt is elmondta, hogy azért van 16 csapat, mert – részben TAO-s pénzekből – sok új uszoda épült, melyek akkor tudnak erős bázis lenni, ha van első osztályú csapatuk. Az ezekben edző és tanuló gyermekeknek pedig ezek a csapatok szolgálhatnak példaképül – hangsúlyozta.

Kemény Dénes szerint a magyar vízilabdasport és a szövetség egyaránt pozitív, eredményes évet zárt. A budapesti világbajnokság önmagában óriási siker. „A lányok ötödik helye annyiban csalódás, hogy

a negyeddöntőben velünk szemben győztes kanadai csapathoz képest három jobb csapatot is megvertünk a vb-n,

tehát rosszkor kaptunk ki” – tette hozzá. A fiúk ezüstérmét azonban jó eredménynek tartja a szövetségi elnök.

A sportvezető bízik benne, hogy jövőre is dobogós helyezéseket érnek el a felnőtt együttesek a nyári Európa-bajnokságon. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×