eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Belefáradtak a kalauzok a feljelentésekbe - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy komoly dilemmában van a Magyar Szocialista Párt. A Portfolio a magyar bankok forradalmáról készített összeállítást.

A Magyar Idők arról ír, hogy komoly dilemmában van a Magyar Szocialista Párt. A lap szerint több nyitott kérdés maradt az MSZP és a Demokratikus Koalíció által kötött alkuval összefüggésben, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy ki lesz a párt kormányfőjelöltje. Még nem tudni, hogy Karácsony Gergely vagy valamelyik más MSZP-s politikus vezetheti a szocialisták országos listáját a 2018-as választáson, a névsort csak a párt februári kongresszusán jelentik be.

 A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy kilenc fővárosi és Pest megyei járóbeteg-szakellátó fejlesztési forrásairól döntött a kormány az Egészséges Budapest program és Pest megyei területfejlesztési program, keretében. Összesen 18,5 milliárd forint jut a többi között Dunakeszi, Vác, Cegléd, Nagykáta, Monor, Gyömrő szakrendelőinek rekonstrukciójára és eszközbeszerzésre. Ezen felül megújul a 16. és a 17. kerület, valamint a Vasútegészségügyi Nonprofti, közhasznú kft budapesti egészségügyi központjának rekonstrukciójára.

A kalauzok már belefáradtak a feljelentésekbe – írja a Magyar Nemzet. A MÁV közölte a lappal, hogy évente csaknem 80 ezer vonatot biztonsági személyzet, 8000-8500 vonatot pedig a Készenléti Rendőrség munkatársai kísérnek, a korszerűbb járműveken fedélzeti elektronikus megfigyelőrendszerek működnek. Pintér Sándor belügyminiszter szerint egyre kevesebb a kalauzokkal szemben elkövetett jogsértés: 2015-ben még 2248, a 2016-ban 1898, míg 2017-ben év első három negyed évében 1382 jogsértés történt. A lap információ szerint azonban ez a szám nem a közbiztonság javulásának köszönhető, mert a jegyvizsgálók feljelentést már csak akkor tesznek, ha ennél is súlyosabb inzultus éri őket, mert belefáradtak az ilyen esetekbe.

A Portfolio a magyar bankok forradalmáról készített összeállítást. A portál kiemeli, hogy a pénzintézetek a mindennapokban is használható megoldásokat vezettek be, a többi között Mobiltárcákat, online hiteleket, teljesen online számlanyitást, digitális aláírást, személyzet nélküli fiókot hoztak Magyarországra a bankok, amelyek eközben készülnek egy új technológia, a blockchain alkalmazására és az azonnali átutalás bevezetésére is.

Több milliós bírságot kapott a Budai Vár gondnoksága – írja napi.hu. Négy, közbeszerzés mellőzése miatti szerződéskötés miatt összesen 3 millió 250 ezer forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-t. Az eljárást minden esetben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kezdeményezte.

 A Magyar Időkben interjút olvashatnak a Mol Magyarország ügyvezető igazgatójával. Fasimon Sándor kiemelte, hogy a szénhidrogén-alapú közlekedésnek még hátravan jó pár évtizede, amíg leválthatja az elektromos vagy más alternatív meghajtás, de az olajipari vállalatoknak már most érdemes alkalmazkodniuk az eljövendő új feltételekhez. Szerinte nincs ez másként a Mol esetében sem, és a társaság számít a verseny kialakulására az elektromos autótöltés piacán is. Fasimon Sándor kiemelte, hogy a hosszabb távú tervek között viszont egy e-töltőállomás-hálózat kiépítése is szerepel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×