eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kadétiskolát indítana a Wizz Air - lapszemle

A Magyar Nemzet írása szerint az év egyik legizgalmasabb fejleménye a gazdaság területén a kriptovaluták, azaz a titkosított fizetőeszközök felfutása. A Világgazdaság arról ír, hogy tavaly 32 milliárd forintot költött a rosszindulatú emlődaganatos betegek gyógyítására az egészségbiztosító, 7 milliárd forinttal többet, mint 2015-ben.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: ezer új pilótát venne fel a magyar gyökerekkel rendelkező Wizz Air légitársaság a következő három évben. A cég emellett saját kadétiskolát is indítana, a borsos képzési díjak jelentős részét átvállalva. A cég jelenleg 86 géppel repül és mintegy 3500 dolgozót foglalkoztat.

A Magyar Nemzet írása szerint az év egyik legizgalmasabb fejleménye a gazdaság területén a kriptovaluták, azaz a titkosított fizetőeszközök felfutása. A bitcoin például idén 16-szorosára növelte értékét. A cikk elmagyarázza, hogyan működnek ezek a virtuális pénzek, és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen energiaigénnyel jár a használatuk. Az összehangolt számítógépek egyetlen tranzakcióval akár kilenc amerikai háztartás napi energiafogyasztását is felélhetik. Venezuelában már áramszüneteket is okozott a rendszer.

A Világgazdaság arról ír, hogy tavaly 32 milliárd forintot költött a rosszindulatú emlődaganatos betegek gyógyítására az egészségbiztosító, 7 milliárd forinttal többet, mint 2015-ben. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő 2010-től idén év elejéig 2657 nő mellhelyreállító műtétjét támogatta, csak az elmúlt évben 459 beavatkozást finanszírozott 88,6 millió forint értékben.

A Napi.hu cikkéből kiderül: az Egészséges Budapest Program és a Pest Megyei Területfejlesztési Program keretében előkészített fővárosi és Pest megyei járóbeteg-szakellátás fejlesztési beruházásokra 18 milliárd 454 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Ebből jövőre 4 milliárd 286 millió forint lesz elkölthető.

A Portfolio írása szerint az idei évi több mint 90 milliárdról közel 82 milliárd forintra csökken a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2018-as programstratégiája szerint a meghirdethető pályázatok teljes keretösszege. Az Innovációs Alap terhére a hivatal 30 milliárd forintért vállalhat új kötelezettségeket, ami 12 milliárd forinttal kevesebb az idei évi programstratégiánál.

A Magyar Idők arról ír, hogy az egyik legkorszerűbb hazai biomassza- és hulladékkezelő rendszert működtető társaságban szerezhet befolyást az Opus Global Nyrt., ha megvásárolja a Mátrai Erőművet alternatív tüzelőanyaggal kiszolgáló céget. A tranzakció értéke üzleti titok, lezárásához magyar és uniós versenyjogi eljárások szükségesek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×