eur:
395.41
usd:
372.34
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Nincsenek biztonságban a börtönőrök - lapszemle

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy egyes kórházak csak ágyaik felét használják ki. A Portfolio szerint a jegybankok jövőre elkezdhetnek kriptovalutákat vásárolni.

A Magyar Idők arról ír, hogy évente mintegy 60 alkalommal éri támadás a börtönőröket. A lap kiemeli, hogy a detektoros kapuk és a folyamatos biztonsági ellenőrzések mellett sincs garancia arra, hogy a börtön dolgozói biztonságban legyenek. Az elítéltek gyakran támadják meg az őröket, az erőszak pedig sokszor sérüléssel jár.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy egyes kórházak csak ágyaik felét használják ki. A gyógyintézmények tavaly összesen 2,4 millió beteget láttak el, de csak 274 ezer beteg részesült egynapos sebészeti ellátásban. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő összesítése szerint Budapesten az 1918 ágyas Honvédkórházban 80 százalék felett volt tavaly a kihasználtság, addig a Heim Pál Gyermekkórházban, 558 ágy esetében ez az arány 59 százalékos volt.

A Világgazdaság cikke szerint az utóbbi öt-hat évben sikeresen működő pályázatok megnyitását kéri az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, vagyis azt, hogy a kivitelezők mellett az építőiparnak dolgozó mérnöki szolgáltatók és tervezők is pályázhassanak. Az ágazat számára 20 milliárd forintos beruházássegítő pályázati keret nyílik meg várhatóan januárban.

A hatóságok egyre több építési engedélyt adnak ki – írja a Magyar Idők. A KSH adatai szerint több mint 11 300 lakóépület kapott építési engedélyt az év első tíz hónapjában, ez 11 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, amikor valamivel több mint tízezer lakóépületre kaptak engedélyt az építtetők. Ez utóbbi mennyiség viszont a korábbi évek január–októberi adataihoz képest kiugró, csaknem kétszeres mennyiséget jelentett.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy a jegybankok jövőre elkezdhetnek kriptovalutákat vásárolni. Szakértők szerint a kínálatot tekintve a bitcoin már most is ott van a top 30 deviza között és ha folytatódik ez a trend, a nyomás is egyre növekszik majd, hogy jegybankok tartalékoljanak digitális devizát is.

A Napi.hu-n arról lehet olvasni, hogy nem emelkednek 2018-ban a balatoni komp árai, továbbá Tihanyból január elsejétől a jelenlegi téli menetrendhez képest 15 perccel előbb indulnak a kompok, igazodva a helyi igényekhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×