eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Észnél kell most lenni a hiteleknél - lapszemle

A vásárlási hitelekről, a gépjármű-lopásokról, az ápolók elvándorlásáról, a bankrendszerről és a diákhitelről is írt ma reggel a sajtó.

A Magyar Idők szerint érdemes körültekintően tájékozódni, mielőtt hitelre vásárolunk. Minden felmerülő költséget előre tisztázni kell, hiszen attól még, hogy az adott hitel kamatmentes, kezelési költség vagy egyéb díj terhelhet minket. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége más csapdákra is figyelmeztet a lap cikkében.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy idén sokkal kevesebb gépjárművet loptak el, mint a korábbi években: 2012-ben például még hétezret, idén októberig viszont már csak ezerötszázat. A trend pedig végig töretlen volt. Vagyon elleni bűncselekmény – lopás, rablás, csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés – is kevesebb történt, az általuk okozott kár értéke viszont jelentősen megugrott, vélhetően a brókerbotrányok révén.

A Világgazdaság azt írja, hogy ösztöndíjprogrammal próbál fellépni az ápolók elvándorlása ellen a minisztérium. 2017 első fél évében 327 egészségügyi szakdolgozó hagyta el Magyarországot külföldi munka miatt. A legtöbben Németországba mentek, a többiek Ausztriát vagy Nagy-Britanniát választották.

A Portfolio azt írja, hogy a magyar bankrendszer több mint egy évtizedig egy rossz klímaberendezéshez hasonlított: nyáron fűtött, télen hűtött. Devizahitelesek, ingatlanfejlesztők, kis magyar cégek szenvedték meg az izzasztó nyarak és a dermesztő telek hektikus váltakozását. Az egész gazdaság rosszul volt tőle. Most viszont csodák csodájára megértük, hogy a klíma jól működik – ezen a fokozaton kellene örökre beállítani a bankrendszer termosztátját – fogalmaz a portál szerzője.

A napi.hu arról ad hírt, hogy változott a diákhitel szabályozása. A Diákhitel szervezet jelenleg az adóhatóságnak adja át az általa felmondott hiteleket, a jövőben azonban az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek – mint vevőnek – kell eladnia azokat.

A Pénzcentrum az ünnepi bevásárlási lehetőségek útvesztőiben segít eligazodni. A teljes gőzzel működő hipermarketek, diszkontláncok és webshopok az utolsó pillanatokig komoly akciókkal várják a vásárlókat, akiknek azonban már nemcsak az ár, hanem a minőség és a kényelem is fontos – olvasható a portálon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×